TOTS 21

Comerços de la ciutat destinaran part de les vendes d’alguns productes a la causa

Comerços de la ciutat destinaran part de les vendes d’alguns productes a la causa

L’Ajuntament de Reus i les associacions de comerciants de la ciutat impulsen fins el proper 29 de novembre diferents accions solidàries per recaptar fons per ajudar els afectats dels aiguats de l’Espluga de Francolí i Montblanc. Els botiguers podran escollir un producte del seu establiment i de cada venda en destinaran una part a la causa. També tindran una guardiola solidària perquè els clients puguin fer un donatiu i aquest dissabte celebraran un mercat solidari a la plaça del Mercadal. Els diners que s’aconsegueixin es destinaran a l’entitat sorgida arran del temporal, Riuada Solidària al Francolí, i es repartiran a parts iguals entre les plataformes de l’Espluga de Francolí i Montblanc.

Les accions s’han iniciat aquest dimarts i els comerços en seran el centre. La primera és la venda d’un producte solidari. Cada establiment n’escollirà un del seu catàleg i una part de les vendes les destinarà a la iniciativa. A banda, les botigues col·laboradores tindran una guardiola solidària, en la qual els clients hi podran fer aportacions. Finalment aquest dissabte a la tarda la plaça del Mercadal acollirà un mercat en el qual els comerços hi podran aportar productes per vendre a un preu simbòlic. S’hi han adherit els establiments de la Unió de Botiguers de Reus, El Tomb de Reus, Comerç Solidari, el Passeig Comercial El Pallol, la Fira Centre Comercial, l’Eix Comercial Prim-Passeig i Mercats de Reus.

Per tal de donar visibilitat a les accions s’ha elaborat una imatge corporativa, que es podrà veure en cartells i a les guardioles. També en una cartellera que s’ha instal·lat a la plaça del Mercadal i que incorpora fotografies de la riuada a les dues localitats.

En la presentació de les accions hi ha participat Carles Prats, regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, com a representant del consistori, que és qui va tenir la idea de dur a terme les accions conjuntament amb els comerciants, que han estat representats per Joan Anton Montaña, vicepresident d’El Tomb de Reus. Per part de la plataforma Riuada Solidària al Francolí hi ha estat present Josep Maria Poca, un dels seus membres, que ha agraït la solidaritat que han rebut «de tot arreu».

ACN. Eloi Tost