.

La consellera de Cultura de Tarragona, Sandra Ramos; el regidor de Cultura de Reus, Daniel Recasens, i el director del Mèdol-Centre d’Arts Contemporànies Vicent Fibla. Foto: Ariadna Escoda

El Centre d’Arts Cal Massó de Reus i El Centre d’Arts Contemporànies el Mèdol de Tarragona han escenificat la voluntat d’estrènyer vincles culturals a través d’una xarxa de col·laboració entre equipaments dedicats a les arts contemporànies. La proposta busca optimitzar recursos i promoure “al màxim” l’equilibri territorial en l’àmbit cultural.

“No es tracta que un -equipament- programa i l’altre posa l’espai, sinó de pensar en coses conjuntes”, ha indicat el director del Mèdol-Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona, Vicent Fibla. La intervenció que encetarà aquestes sinèrgies serà ‘Lore’ de Leo Pum, que reflexiona sobre la identitat mitjançant escenaris propis dels videojocs i jocs de rol en un espai ple d’elements tecnològics obsolets.


Altres notícies:


L’aliança entre les dues ciutats s’ha presentat com una extensió més de l’àrea metropolitana del Camp de Tarragona. Així ho ha expressat la consellera de Cultura a l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, qui ha incidit en la voluntat de les administracions d’acompanyar als artistes en el procés de creació cultural. “Quan parlem d’àrea metropolitana no només estem parlant d’autobusos, carreteres i tramvies, també hem de parlar d’altres coses, entre altres, de cultura, que també ha de ser metropolitana”, ha subratllat.

Aquest és el primer cop que Cal Massó i el Mèdol col·laboren en un mateix projecte, si bé el regidor de Cultura de Reus Daniel Recasens ha assenyalat que les dues ciutats comparteixen interessos comuns i objectius idèntics, malgrat que en l’imaginari se les col·loqui en espais separats. En aquesta línia, ha remarcat l’objectiu d’enfortir el “diàleg cultural” al territori.

La sinèrgia entre els dos centres d’art s’ha presentat aquest dijous a Cal Massó de Reus, espai que acollirà durant tres dies l’obra ‘Lore’ de l’artista Leo Pum. Es tracta de la primera intervenció artística sorgida a partir d’aquesta aliança, que inclourà un seguit d’actuacions i sessions de música en un espai ple d’elements tecnològics obsolets. La proposta combinarà l’experimentació i la innovació contemporània, amb què l’artista pretén crear una experiència immersiva per al públic.

La instal·lació, que es podrà visitar fins dissabte, convida a reflexionar sobre la identitat amb un conjunt de pantalles que representen el món digital. Alhora, també s’introduiran elements relacionats amb el món dels videojocs i els jocs de rol, així com altres aspectes que representaran el món analògic. L’espai també acollirà l’actuació musical de l’artista transfemenina Bella Báguena i una sessió DJ amb l’artista Guillem Sarrià a mode de clausura.