.

.

TOTS 21

La regidora de Promoció deCiutat de l’Ajuntamernt de Reus, Montserrat Caelles, i el regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament dels Pallaresos, Samuel Urbano. Foto: Cedida

Els Ajuntaments de Reus i Els Pallaresos han arribat a un acord de col·laboració per promocionar el modernisme de la ciutat de Reus en el marc de les II Jornades Modernistes que tindran lloc als Pallaresos.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Reus estarà present a les II Jornades Divulgació Històrica Modernista Els Pallaresos 1900, que tindran lloc el cap de setmana del 4, 5 i 6 de novembre propers i on es promocionarà el modernisme del Camp de Tarragona i el llegat del genial arquitecte Josep Maria Jujol.

Reus, que l’any vinent serà un dels epicentres a Catalunya de l’Any Lluís Domènech i Montaner, disposarà d’un estand propi on promocionarà el seu gran llegat modernista.

La regidora de Promoció deCiutat de l’Ajuntamernt de Reus, Montserrat Caelles, i el regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament dels Pallaresos, Samuel Urbano, han mantingut una reunió aquest matí a la capital del Baix Camp en la qual han refermat aquesta voluntat d’actuació conjunta. La regidora Montserrat Caelles ha afirmat que “per Reus és important donar suport al territori, especialment tractant-se del modernisme i del cas dels Pallaresos que està fent una gran tasca de divulgació d’aquest moviment i, en especial d’un dels seus grans exponents com és Jujol. Sabem que els veïns dels Pallaresos s’han fet seves les Jornades i ens esperona a donar-los el nostre suport”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura dels Pallaresos, Samuel Urbano, ha agraït “la gran valua que suposa que un Ajuntament del pes del de Reus assisteixi a les Jornades Modernistes, que s’estan convertint en un referent clar de la rica mostra modernista que tenim al Camp de Tarragona. Agraeixo especialment les facilitats i la predisposició que ha mostrat en tot moment la regidora Montserrat Caelles”.

Segona conferència del cicle: Can Negre, a Sant Joan Despí

D’altra banda, dimecres, 5 d’octubre, arriba al Centre Jujol dels Pallaresos la segona conferència del cicle previ a les Jornades de novembre. ‘Jujol i la transformació de l’espai: la metamorfosi de Can Negre’ és el seu títol i fa referència a tal vegada la més destacada obra civil de l’arquitecte Jujol. És la masia del segle XVII que l’arquitecte Josep M. Jujol transforma en seu d’estiueig per a la família de l’advocat Pere Negre i Jover i on desplega tot l’esperit modernista en una meravellosa explosió de formes, materials i colors.

Intervindran Sònia Planas Claramunt, historiadora de l’art i directora del Centre Jujol – Can Negre de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, i Mònica Barahona Pascual, historiadora, coordinadora tècnica de les activitats del centre Jujol- Can Negre i membre de l’empresa Trencadís Difusió de gestió cultural.