.

.

TOTS 21

El contracte que surt a licitació inclou la redacció del projecte executiu i la direcció de les obres, amb un pressupost de 60.714,28 euros (IVA inclòs). Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Reus avança en el desplegament des plans directors de manteniment de la via pública, i ha publicat la licitació del contracte per a la redacció dels projectes executius de les actuacions previstes per als anys 2022 i 2023. El contracte que surt a licitació inclou la redacció del projecte executiu i la direcció de les obres, amb un pressupost de 60.714,28 euros (IVA inclòs).

Mentre avança en la contractació i execució de les obres previstes per a les anualitats 2020 i 2021, amb un pressupost total d’1,3 milions d’euros, l’Ajuntament treballa ja amb les dels dos propers anys, amb inversions previstes per un import de 850.000 euros.

Els projectes han de desplegar sis plans directors, amb la previsió d’inversió següent:

  • Pla de voreres i passos de vianants: 400.000 euros
  • Pla de mobiliari urbà i jocs infantils: 100.000 euros
  • Pla d’enllumenat públic: 200.000 euros
  • Pla de jardineria: 75.000 euros
  • Pla de fonts ornamentals i de boca: 100.000 euros

El desplegament dels plans d’inversions es completarà amb les actuacions en la millora d’asfaltat.

Les actuacions inicialment proposades en la licitació del contracte són:

  • Actuacions de millora de voreres i passos de vianants: Remodelació de passos de vianants (Carrer Ceferí Oliver amb Ventura Gassol, Josep Caixes (Centre del Roser), Carrer Antoni Rubió i Lluch (Fundació Taller Baix Camp), Carrer Alcolea del Pinar, Av de Pere el Cerimoniós, Carrer de Vilafortuny, Carrer de Bahia Blanca). Millora de l’accessibilitat  (Av Prat de la Riba, carrer de Joan Oliver, Av dels Països Catalans, Carrer de l’Amargura, Av Onze de Setembre, Carrer d’Astorga, Carrer de Sant Pancraç, Carrer Víctor Català amb Antoni Rubió i Lluch). I Renovació de voreres (Carrer de Cels Gomis i Mestre, Av de Pere el Cerimoniós, Carrer de la Mare de Déu del Pilar, Carrer Joan Bertran, Carrer de Antoni Rubió i Lluch, Carrer del Vent, Carrer de Miami).
  • Actuacions de millora de mobiliari urbà en general i elements de jocs infantils: Millora d’elements i jocs (Parc del carrer de l’Escultor Rocamora amb Av President Macià (paviment i jocs), Santuari de la Misericòrdia zona de jocs infantils (substitució) i Barri Pelai). Bancs i jardineres (Subministre i col·locació de nous bancs, subministre de noves jardineres model Barcelona de Foneria, reparació i pintat de bancs de fusta existent).
  • Actuacions de millora d’enllumenat públic: Substitució de punts de llum per tecnologia LED (Carrer Santa Teresa, Sant Elies, Recs, Lleona, Boule; Carrer de Sant Joan). Reforç de l’enllumenat de zones fosques (Carrer de Poboleda, Carrer dels Gegants, i av Doctor Vila-seca); i Substitució de suports trencats (segons inventari de suports malmesos).
  • Actuacions de millora de jardinería: Parc del Roserar Mas Iglésies (2a Fase Remodelació. Superfície del parc 6.460m2) i Parc Juli Garola (Remodelació. Superfície del parc 3.936m2).
  • Actuacions de millora de fonts ornamentals i de boca: Reubicació o renovació (Fonts Mas Carandell aulari i barracons, Font Plaça de la Llibertat, Font carrer Canonge Bove, Font Plaça de l’Abat Oliva, Font Plaça Juli Garola i Monne, Font Pare Manyanet / Lluïsa Estivill, Font Plaça del Víctor, Font Plaça Europa situada al nord del parc, Font Plaça Europa situada al sud del parc, Font Passeig Prim cantonada Güell i Mercader, Font Carrer de Rubinat, Font Plaça de la Dansa, Font Mas Vilanova, Font carrer Martí Folguera, Font Passeig Mata). I fonts ornamentals (Font Plaça del Víctor, Font Parc del Trenet, Font Passeig Mata, Font Plaça Joan Rebull, Font Av Castellvell, Font Plaça de les Basses, Font Av Marià Fortuny amb carrer de Manresa.

Redacció