.

.

TOTS 21

Imatge de la jornada de treball del passat 28 de gener. Foto: Cedida

Imatge de la jornada de treball del passat 28 de gener. Foto: Cedida

La plataforma Reus en Moviment ha decidit organitzar-se com a candidatura electoral amb vista a les pròximes eleccions municipals, previstes el 28 de maig. Les persones adherides que han participat aquest dissabte en una jornada on s’han posat en comú les propostes dels diferents grups de treball, han aprovat confegir una llista progressista i municipalista encapçalada per l’exregidor a l’Ajuntament de Reus David Vidal Caballé.

Des de Reus en Moviment s’ha fet una crida a la ciutadania per sumar esforços i fer possible una alternativa en clau local que treballi des de l’Ajuntament per garantir valors com l’equitat, la diversitat i la inclusió. “Volem ser la veu de molta gent que es troba desmotivada i òrfena de referents polítics -ha expressat David Vidal- des d’una òptica progressista i amb vocació de governar per millorar la vida de les persones”. El portaveu de Reus en Moviment ha afegit que la intenció és oferir una candidatura pensada totalment des de Reus i amb un gruix de persones capacitades laboralment i professionalment disposades a aportar la seva experiència i donar bona part del seu temps a la ciutat.

Després de la presentació pública el passat 5 d’octubre, Reus en Moviment ha recollit l’adhesió d’una quarantena de persones i ha organitzat vuit grups de treball (cadascun amb diverses àrees temàtiques) en els següents àmbits:

  • L’Educació en Moviment (Esports i Educació)
  • Reus, drets socials i individuals (Justícia social; Seguretat; Foment de la convivència i Feminisme i drets LGTBI)
  • Xarxes de suport i promoció personals (Salut; Diversitat Funcional/Accessibilitat; Salut mental; Gent gran; Primera infància i Joventut)
  • L’economia en moviment (Model econòmic; Comerç; Turisme i Treball)
  • Ciutat habitable (Urbanisme; Habitatge i Mobilitat)
  • Reus, capital cultural (Cultura; Cultura popular i festes i Llengua)
  • Democràcia i república (Participació i transparència; Democràcia i república; Solidaritat i cooperació i Reus, capital del Camp)
  • Mirada ecològica (Emergència climàtica; Residus i Espais verds i salut ambiental)

Es tracta de grups de treball flexibles, amb la voluntat de coordinar-se i treballar transversalment i en xarxa, amb l’objectiu de pensar i elaborar propostes orientades a la millora de la ciutat des d’una gestió municipal més humana i progressista.

Dissabte passat, 28 de gener, la plataforma ha portat a terme una jornada de treball en què s’han avaluat diferents propostes generades des de cada grup de treball, que en les pròximes setmanes es donaran a conèixer a la ciutadania com a part del programa amb què es concorrerà a les eleccions municipals.

Reus en Moviment neix com un espai de reflexió i opinió política per aportar idees i contribuir a la millora de la ciutat de Reus. Des d’un enfocament progressista, es convida la ciutadania a generar propostes per reforçar la cohesió social, la cultura i el lideratge de la ciutat, amb el debat i l’autocrítica com a eines de pensament. A Reus en Moviment caminem cap a una nova consciència, més humana, orientada envers el bé comú.

Reus en Moviment té el suport de la formació Moviment d’Esquerres de Catalunya.