.

.

TOTS 21

Solar on estava ubicada l'antiga Coromina Industrial. Foto: ACN

Solar on estava ubicada l’antiga Coromina Industrial. Foto: ACN

El govern municipal de Reus portarà al ple del mes de març o d’abril l’aprovació del Pla parcial urbanístic de l’antiga Coromina Industrial perquè quedi validat abans que acabi el mandat. En aquest espai, entre l’avinguda de Països Catalans, el CAP Sant Pere i el Centre Cívic Ponent, s’hi construiran pisos de promoció privada i s’habilitarà una zona verda.

Tot i ser sòl privat, la regidora d’Urbanisme, Marina Berasategui, ha assegurat que el consistori hi ha “intervingut perquè sigui d’una determinada manera”. Berasategui ha apuntat que “s’ha treballat” amb les propietats privades el projecte d’urbanització de la Coromina i que estan “en disposició d’aprovar-lo”. Tot i que no ha entrat en detalls, la regidora ha explicat que en aquest espai es configuraran els nous vials en una plataforma única i que el Mas Totosaus “s’integrarà” en aquest nou entorn públic.

El juny de 2019 va començar l’enderroc d’algunes naus de l’antiga fàbrica. Actualment, encara queden algunes cobertes per destruir. La previsió inicial és que es puguin construir 200 pisos en dos edificis.

ACN