TOTS 21

Imatge del plenari telemètic d’aquest divendres. Foto: Ajuntament

El Ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres, 23 de juliol, el conveni de col·laboració amb l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) que defineix el calendari i el finançament per a la redacció dels projectes i per a la construcció de l’estació de Bellissens i del pas de ciutat sota les vides del tren. El document fixa la finalització de les obres i la posada en funcionament de la nova infraestructura ferroviària el 2025.

El conveni fixa un pressupost estimat de 10,73 milions d’euros que inclou la redacció del projecte bàsic, els projectes de construcció, l’execució i direcció de les obres i el manteniment de la nova estació de Bellissens i el pas de ciutat. El document també regula el futur manteniment de les dues instal·lacions.

Aquest conveni es fonamenta en l’estudi de demanda realitzat per ADIF el 2020 i que valida els estudis realitzats per la Generalitat de Catalunya el 2017 en relació a la demanda, la funcionalitat i la viabilitat de la infraestructura. Igualment, l’acord s’emmarca en la voluntat de les dues entitats de facilitar la coordinació per promoure l’ús del transport públic i la mobilitat sostenible a partir de la millora de les connexions urbanes entre el centre de la ciutat i la nova estació, facilitant els desplaçament a peu.

Redacció