.

.

TOTS 21

El plenari de Tarragona d’aquest divendres, inusualment àgil pel què ens té acostumats, ha viscut un petit incendi a l’hora de treure endavant l’assignació, gràcies a una modificació pressupostària d’enginyeria financera destinada a saltar paperassa administrativa, de 60.000 euros a la Campanya de Nadal en benefici del sector comercial de la ciutat.

Els diners surten de la partida assignada (i no liquidada completament) a ajuts al sector de l’oci nocturn a causa de la pandèmia. Mentre l’oposició ha titllat l’operació de “mostra d’improvisació” i denunciava des de “manca de planificació” fins a donar “sensació de caos” repartint “diners al tum-tum” (“què hauria passat si no hagués aquest sobrant?”, es preguntava el regidor socialista Berni Álvarez), el conseller de l’àrea, Dídac Nadal, ha rebutjat les crítiques sense provocar més flames perquè “avui tinc un dia positiu”.

Nadal ha assenyalat que no es pot parla de descoordinació tot just “quan avui hem encetat una campanya de dinamització” lligada als Bons Comerç (dels quals ja s’han retirat el 65% dels oferits en només 72 hores) que implica “una coordinació brutal entre diferents àrees de l’ajuntament (Cultura, Mobilitat i Guàrdia Urbana). I això es veu al carrer. Quan vostè diu que no hi ha planificació el ciutadà no sap de què li està parlant”, etzibava a la portaveu de Ciutadans, Lorena de la Fuente. A més, Nadal ha anunciat una nova campanya de cara al Black Friday i l’alcalde, Pau Ricomà, reblava el debat menystenint la preocupació pel comerç del partit taronja. El batlle recordava que “l’any passat tan Ciutadans com els dos regidors no adscrits estaven a favor de no posar llums de Nadal a la ciutat”.

J.S.