.

Les colles entrant a la Tarraco Arena Plaça. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Imatge d’arxiu d’una de les edicions del concurs de castells. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

La Guàrdia Urbana prepara un ampli dispositiu per facilitar la mobilitat de les jornades principals del XXVII Concurs de Castells, que tindran lloc aquest dissabte a la tarda i diumenge al matí a la Tarraco Arena Plaça (TAP).

A partir d’aquesta nit ja no podran aparcar vehicles al tram del carrer Jaume I adjacent a la plaça, ja que en aquell espai s’ubicaran les unitats mòbils de les televions que cobreixen en directe l’esdeveniment.

Els preparatius faran que demà divendres es mantingui el control de l’estacionament i, al matí, talls de circulació al carrer de Jaume I. Divendres a la nit començarà la retirada de vehicles del perímetre de la plaça, als carrers Mallorca, Eïvissa, Alguer i Vidal i Barraquer (en el tram de davant de la Tabacalera). Tant dissabte com diumenge els carrers esmentats es tancaran de forma progressiva segons les necessitats.

Paral·lelament també es desplaçaran els contenidors dels carrers dels voltants de la TAP.

Els autocars de les colles participants estacionaran, tant dissabte com diumenge, a l’avinguda Vidal i Barraquer. Durant les dues jornades les colles accediran a plaça en cercavila des del Parc de la Tabacalera, el Parc de la Ciutat i la Rambla Nova (tram de la Font del Centenari).