.

El subdelegat del Govern central, Jordi Sierra, durant la celebració de la Comissió de Seguiment

La presència a Tarragona del president de Repsol, Antoni Brufau, ha coincidit avui amb la finalització de la Comissió de Seguiment del Pla de Protecció Integral del Litoral, iniciat ara fa quatre anys. Brufau ha recordat que aquesta comissió es va crear arran “d’alguna incidència que vam tenir”. Aleshores la companyia es va comprometre a “millorar la seguretat de Casablanca i dels pantalans, que d’alguna forma tenen a veure amb la nostra petroquímica”.

La Comissió de Seguiment ha donat per finalitzada la seva tasca ja que l’empresa ha realitzat la pràctica totalitat de les inversions compromeses. Repsol ha invertit més de 120 milions d’euros per millorar les instal·lacions i reforçar la seguretat de les operacions portades a terme a la costa tarragonina.

El màxim responsable de Repsol també ha tingut paraules pel projecte fallit de Castor: “Nosaltres hem desenvolupat el mateix projecte que Castor amb Gaviota, al nord d’Espanya. I les coses s’han de fer bé i quan treballa Repsol treballa amb la màxima garantia i les condicions adients per les quals s’està invertint”. Amb tot, ha conclòs Brufau, “jo no puc parlar pel què fan altres empreses”.