.

.

TOTS 21

El conseller delegat de Repsol, Jon Josu Imaz. Foto: Aina Martí

Repsol va registrar un benefici net de 2.499 milions d’euros l’any 2021, una xifra que li permet deixar enrere dos anys consecutius de pèrdues i superar el resultat obtingut el 2018. L’exercici anterior, la companyia energètica va perdre 3.289 milions d’euros per l’impacte de la covid-19, mentre que el 2019 assolir unes pèrdues de 3.816 milions d’euros per la depreciació d’una part dels seus actius i altres ajustos dirigits a fixar les bases del seu pla estratègic, que té com a objectiu assolir la neutralitat de carboni l’any 2050. De fet, l’empresa atribueix el creixement d’aquest 2021 a l’aposta per les energies verdes –va incrementar un 30% la seva inversió- i al context de recuperació de l’economia postpandèmia a escala global.

Segons ha indicat Repsol aquest dijous en un comunicat, el negoci d’exploració i producció ha estat el principal impulsor dels resultats, gràcies a l’increment dels preus de les matèries primeres i a la nova estratègia adoptada pel grup, basada a concentrar l’activitat en aquells països on la companyia té més avantatges competitius.

Pel que fa al negoci industrial, l’empresa destaca el desenvolupament de l’àrea química, mentre que la recuperació de les vendes vinculades als sectors de la mobilitat i l’aviació –fruit de l’aixecament progressiu de les restriccions- també van tenir un impacte positiu sobre els comptes.

Arran dels resultats registrats, el consell d’administració proposarà en la pròxima junta general d’accionistes una millora del dividend en efectiu d’un 5%, fins als 0,63 euros per acció. Pel conseller delegat de la multinacional, Josu Jon Imaz, els resultats posen de manifest “el compliment i l’eficàcia del pla estratègic 2021-2025 en el seu primer any de vigència”.

ACN