.

.

TOTS 21

opsm-051

La Divisió Química de Repsol ha firmat avui un acord de llicència de tecnología amb l’empresa xinesa Tianjin Bohua Chemical Development, mitjançant el qual Repsol transferirà la tecnologia necessaria per la construcció d’una planta a Tianjin amb una capacidad de producció anual de 200.000 tones d’òxid de propilè (OP) i de 450.000 tones d’estirè monòmer (SM).

L’acord reforça la posició de Repsol com un proveidor de tecnologia líder, després de l’acord el 2013 en què Repsol va llicenciar tecnologia per poliols flexibles i polimèrics a la província de Jilin. L’òxid de propilè i l’estirè monòmer son materies primes utilitzades en productes como poliols, glicols, poliestirè, poliestirè expandit (EPS), acrilonitrilo-butadiè-estirè (ABS) y cautxú sintètic.

Aquests productes s’utilitzen en la fabricació d’objectes quotidians que permeten millorar la qualitat de vida, com és el cas dels productes cosmètics y els productes per la higiene personal, peces per l’automoció i elements que dónen un major benestar a la llar, així com els materials aïllants per cobertes d’edificis o per l’envasat que augmenta la durada dels aliments, la fabricació de calçat, i els productes que milloren el rendiment de les carreteres i que contribueixen a una major sostenibilitat mediambiental.

Repsol va construir la seva primera planta d’òxid de propilè i estirè monòmer (OP/SM) a Puertollano, Espanya, a principis dels anys 1970. Aquesta va ser la primera planta OP/SM que es va construir al món. L’any 2000, Repsol va construir una nova planta OP/SM a Tarragona, que més que duplicava la capacitat de la instal·lació inicial. Així doncs la tecnologia que ara s’ha llicenciat és la mateixa que s’utilitza diàriament a la planta d’òxid de propilè i estirè monòmer de Tarragona. Una tecnologia que incorpora totes les millores de seguretat i medi ambient, eficiència energètica, de procés i de qualitat, que Repsol ha implementat a les seves unitats durant aquests darrers anys.