.

Joan Aregio, lliurant els guardons als nous diplomats

Repsol cobrirà els propers cinc anys la baixa per jubilació de 265 treballadors del complex industrial de Tarragona. Avui s’ha viscut un capítol del recanvi que està tenint lloc a la planta amb la concessió de diplomes a una trentena de nous operadors de planta, dels quals 23 ja han estat contractats per Repsol.

Al saló d’actes del complex industrial de Repsol a Tarragona s’han lliurat els diplomes als alumnes que han cursat amb èxit el projecte de formació professional integrada de Química Industrial promoció 2013-2014. Avui, 23 d’ells són treballadors/es en actiu, amb un contracte  d’operador/a de planta química a Repsol.

Aquestes 30 persones han cursat aquesta línia de formació professional integrada dins del Programa Forma i Insereix. Aquesta modalitat de formació professional integrada genera ocupació i oportunitats de reciclatge cap estudis amb sortida laboral, és clau per donar resposta a les necessitats del territori i és possible gràcies a l’entesa de la iniciativa privada, l’administració laboral i l’administració educativa.

A l’acte hi han assistit, Josep Francesc Font, director del C.I. de Repsol a Tarragona; Joan Aregio, secretari d’Ocupació i Relacions Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació, i Francesc Roca, director IES SEP Comte de Rius.

Aregio ha dit durant l’acte de concessió dels diplomes que la indústria química “és un tresor” per a Tarragona “que hem de defensar” quan tornin a venir èpoques de crisi per episodis de contaminació o altres. Aregio ha afegit a Tarragona21 l’esforç de l’institut Comte de Rius a l’hora de caminar en la direcció de la formació isncrita en les necessitats de les empreses del territori.

Al seu torn, el director del complex ha destacat que l’empresa i l’administració catalana “estem aconseguint la unió de dues voluntats de treball i hem trobat una solució per poder disposar de treballadors molt especialitzats formats amb ensenyament públic”.

Repsol és a l’avantguarda de la col·laboració amb les entitats educatives de les nostres comarques, a través d’un projecte de formació professional pioner a Catalunya, que introdueix la formació dual i que assegura les pràctiques professionals a l’empresa, en línia amb les millors practiques europees.

L’objectiu d’aquest projecte, que es duu a terme gràcies a la implicació dels departaments d’Ensenyament i d’Empresa i Ocupació, i la col·laboració de Repsol, és implementar un sistema mitjançant el qual s’asseguri tant la capacitació professional dels alumnes com la seva inserció efectiva en el mercat laboral.

Repsol manté un conveni amb la Generalitat de Catalunya per tal de cobrir la necessitat d’incorporar personal format a les vacants de llocs de treball degudes a les jubilacions de personal.