.

.

TOTS 21

Neu acumulada a l'autopista, direcció Barcelona

Neu acumulada a l’autopista, direcció Barcelona

L’AP-7 ha quedar reoberta al trànsit aquest migdia entre Martorell i el Vendrell en sentit nord, mentre que continua tallada al mateix tram en sentit sud, segons ha indicat el Servei Català de Trànsit. També, s’ha reobert l’A-2 entre el Bruc i Abrera en direcció sud i continua tallada al mateix tram en direcció nord i a Castellolí en sentit Barcelona. Pel que fa a l’AP-2, aquesta autopista continua tallada en els dos sentits entre Soses i Banyeres del Penedès, segons el Servei Català de Trànsit.

Extremar la precaució a la carretera

Protecció Civil demana extremar la precaució en la mobilitat fins no es retiri el front de precipitacions en forma de neu que afecten les zones interiors de les comarques del prelitoral i litoral de les comarques de Barcelona i Tarragona i també Pla de Lleida i comarques sud de la Catalunya Central. Aquesta situació es mantindrà fins mig matí com a mínim, segons el Servei Meteorològic de Catalunya .

Per això, l’alerta per la nevada i la presència de glaç a la carretera ha obligat els Mossos a tallar de manera preventiva l’AP-7 entre el Vendrell i Martorell durant el matí. Una dotació dels Mossos així ho indicava a l’entrada de Torredembarra. En aquest sentit, al Camp de Tarragona, el transport ha quedat suspès al Priorat i la Conca de Barberà.

El Servei Català de Trànsit informa que des del voltant de dos quarts de nou del matí hi ha 15 vies afectades per la neu i algunes d’aquestes presenten molts problemes de circulació. Entre aquestes, destaca l’AP-2, que està tallada entre Soses i l’Albornar. A més, hi ha plaques de gel i neu a la calçada a l’A-2 entre Tàrrega i el Bruc i a l’AP-7 entre Tarragona i Martorell.

Sense transport escolar al Priorat, la Conca i l’Alt Camp

A causa de l’episodi de neu que afecta la Terra Alta (amb 233 alumnes afectats), el Priorat, la Conca de Barberà, Alt i Baix Penedès, les Garrigues, la Segarra, el Pla d’Urgell i l’Urgell, totes aquestes comarques han decidit suspendre el transport escolar per precaució.

També al Bages estan afectades les línies de transport escolar de Moià, Castellbell i el Vilar i la de Viver i Serrateix i a la Ribera d’Ebre s’han suspès les rutes de Rasquera i Tivissa. També en aquesta comarca el transport escolar que arriba fins a l’institut de Flix està tot aturat i afecta 300 alumnes.

D’altra banda, hi ha altres afectacions puntuals en el transport escolar de l’institut de Roquetes on no hi poden anar els alumnes de Paüls i Alfara. L’escola de Sant Guim de la Pla de la Segarra i l’institut Mollerussa estan tancats.