.

.

TOTS 21

El detingut pels Mossos d’Esquadra, a terra, al costat de diversos agents, en l’intent d’accés a l’AP-7 a Tarragona. Foto: Roger Segura

La circulació a l’A-7 a Tarragona ha quedat restablerta a un quart de tres després que centenars de persones l’hagin tallat durant uns 45 minuts. Segons el Servei Català de Trànsit, s’han acumulat retencions d’uns tres quilòmetres en sentit nord com a conseqüència del tall.

Els manifestants havien intentat accedir al peatge de l’AP-7 des de l’N-240 però els Mossos d’Esquadra els ho han impedit en una actuació on hi ha hagut diversos cops de porra i una persona detinguda, que s’han endut emmanillada. De tornada cap a la ciutat, part dels manifestants han optat per ocupar l’A-7. Tot plegat, després d’un matí en què els convocats pels CDRs han bloquejat l’accés central al port de Tarragona per l’A-27 durant dues hores i mitja i han afectat la circulació d’altres zones, com l’avinguda Roma, la T-11 o el polígon industrial Francolí.

Prèviament, un miler de persones han intentat accedir al peatge de l’AP-7 a Tarragona i s’han viscut moments de tensió amb els Mossos d’Esquadra, que han contingut els manifestants amb cops de porra.

De resultes d’això, hi ha almenys un manifestant detingut, que els agents s’haurien endut emmanillat. Segons els concentrats, l’arrestat estaria ferit. La manifestació ha començat a la plaça Imperial Tàrraco, davant de la subdelegació del govern espanyol, i de seguida s’ha enfilat cap a l’N-240 fins a arribar a l’accés a l’AP-7.

Els manifestants i Mossos, cara a cara, davant l’accés a l’AP-7 a Tarragona des de l’N-240. Foto: Roger Segura

Quan la protesta ha arribat a aquest punt ja hi havia tres furgonetes dels ARRO desplegades. Els manifestants han optat per continuar la marxa tot i els agents que els barraven el pas, i ha estat en aquest moment quan hi ha hagut topades i cops de porra a aquells que intentaven escapolir-se, entre els quals l’home que ha estat detingut.

La tensió continua en aquest punt d’accés de l’AP-7, on els Mossos han format un cordó d’una quinzena d’agents antiavalots per impedir l’entrada en aquesta via. Alguns manifestants llencen objectes contra la policia.

Roger Segura – ACN