.

Laia López, intentant fer un tir per elevacio. Foto: Rafa Marrasé / TGN Bàsquet

El Tarragona Fem Bàsquet no ha tornat bé de les vacances nadalenques. El conjunt lila, que va acabar 2016 amb tres triomfs seguits, ha encaixat dues derrotes contundents en el que portem del 2017, primer contra el Barça (78-44) i aquest vespre contra el Joventut Esportiva Terrassa (JET), 41-65.

La desfeta al pavelló del Sagrat Cor, tot i ser molt gran, podria haver estat encara pitjor. Les terrassenques van ser les grans dominadores del matx i al final del primer quart ja guanyaven per 10 punts (10-20) i al descans, la diferència ja era de 18 (18-36). Les visitants van tenir un màxim avantatge de 28 punts (18-46 al minut 26 de partit) però l’amor propi de les locals un cert relaxament en les files del JET va evitar una desastre lila.

La principal raó per entendre la diferència entre els dos equips cal trobar-la en la presència de la pivot nord-americana Redmon en les files del JET. Aquesta jugadora va ser un malson per al Tarragona Fem Bàsquet, que es va mostrar impotent per aturar-la quan aquesta jugava d’esquena al cèrcol i no la van poder superar tampoc en atac. Redmon va ser una gegant, un mur inexpugnable, el papus de les noies que entrena Albert del Rey que, després de rebre un tap rere un altre, van tenir por de la nord-americana, fent mals tirs en bones situacions de joc en veure la seva presència a prop.

Redmon va anotar 24 punts, va agafar 11 rebots, va ficar 3 taps i va fer una valoració de 40. I molt important, va rebre 9 faltes i no en va cometre cap. Aquesta última dada és molt significativa. Les locals van assumir la seva inferioritat contra aquesta jugadora i no van buscar el cos a cos sota el cèrcol —especialment les interiors, és clar—. Poc exigida en defensa, la nord-americana es va limitar a esperar el seu moment. Quan les exteriors superaven les seves rivals en penetració, l’allargada ombra de la pivot del JET apareixia perquè a les jugadores del Tarragona Fem Bàsquet se’ls fes de nit.

A partir de Redmon el JET va dominar a pler. L’anotació de les locals era molt minsa, sense recursos ofensius. L’entrenador Albert del Rey va decidir fer sortir a pista la base Laura Pascual (minut 6), que no havia entrenat en tota la setmana per culpa d’un cop rebut en el partit de la jornada passada. Pasku va durar pocs minuts a pista perquè després de fer un tir es va ressentir de la seva lesió i va veure la resta del matx des de la banqueta. Sense la seva jugadora referent, l’altra capitana, Laura Vilamajor i, sobretot, Marina Romeu, van decidir agafar el bou per les banyes. La montblanquina, tal com va passar en el partit contra el Barça de la setmana passada, va ser la millor de l’equip (17 punts i 7 de valoració), en un conjunt en què fins a cinc jugadores van fer una valoració negativa en l’estadística.

El JET, però, va ser més que Redmon. Amb la zona absolutament controlada, les visitants van jugar amb molta convicció i velocitat. La defensa local sempre arribava tard en individual i en zona, i les terrassenques van moure molt bé la pilota, amb molt criteri, podent llençar sempre soles. Així van arribar, a més, els triples (6), tres dels quals en l’últim minut de partit per deixar una diferència de 24 punts que hauria pogut ser més gran.