.

.

TOTS 21

Una imatge del Casal d'Estiu de Constantí. Foto: Cedida

Una imatge del Casal d’Estiu de Constantí. Foto: Cedida

Aquest dilluns 26 de juny ha donat el tret de sortida al Casal d’Estiu Municipal, organitzat per l’Ajuntament de Constantí amb l’objectiu d’atendre les necessitats formatives, d’oci i lleure dels infants nascuts entre 2009 i 2019 durant els mesos d’estiu. Més d’un centenar d’infants han iniciat les activitats durant aquesta primera setmana. Aquest any s’han hagut d’incrementar les places degut a l’elevada demanda i es preveu que durant les properes setmanes s’arribi a un total de 130 infants, la xifra més alta de tota la història del Casal.

Fins al 28 de juliol, el Casal d’Estiu ofereix novament dues modalitats: el Casal de lleure, a partir de P-3, i el Casal d’Anglès, amb activitats d’immersió en la llengua anglesa per a infants a partir de 1r de primària. A banda d’activitats habituals com les sortides a la piscina o la platja, una de les novetats d’enguany és que s’ha introduït el “dia de rodes” per fomentar la mobilitat sostenible i l’ús de la bicicleta, incloent les rutes pel terme municipal en bicicleta. Aquest any, també s’ha introduït la teatralització de les activitats que tenen com a centre d’interès “Un viatge interestel·lar”, en què els infants, d’una forma molt divertida, hauran de buscar un altre planeta per poder viure. A més, atenent a la situació de sequera, el Casal d’aquest any ha reduït els habituals jocs d’aigua.

El casal es desenvolupa a l’escola Mossèn Ramon Bergadà cada dia de dilluns a divendres entre les 9 i les 13 hores. Aquest estiu s’ofereix també el servei d’acollida de 8 a 9 del matí, i un servei de menjador fins a les 14 hores.