.

.

TOTS 21

presentacion lego
BASF i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) de la Universitat Rovira i Virgili organitzen la cinquena edició de la FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) LEGO League a Tarragona. El desafiament, que tindrà lloc el 6 de febrer a partir de les 9 del matí a les instal·lacions de la Fira de Reus, s’ha presentat avui al centre de visites de BASF a La Canonja. Han acudit a l’acte la directora del centre de producció de BASF a La Canonja, Anne Berg; el rector d’estudiants i Comunitat Universitària de la URV, Josep Anton Ferré; el director de l’ETSE, Domènec Puig i el regidor d’Innovació, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza.
La FIRST LEGO League és un concurs que convida a joves d’entre 10 i 16 anys a descobrir la diversió i l’emoció en la ciència i la tecnologia, fomenta les vocacions científiques i tecnològiques i promou els valors del treball en equip i la capacitat emprenedora.
Aquesta edició, anomenada “Trash Treck”, s’enfoca a la gestió de residus. En ella, els 22 equips participants de 11 ciutats diferents exploraran el món dels residus per resoldre problemes reals de la seva gestió. A més, també construiran i programaran un robot autònom utilitzant la tecnologia LEGO MINDSTORMS per resoldre una sèrie de missions.
També en la mateixa data se celebra la Junior FIRST LEGO League, en la qual en aquesta edició més de 100 nens i nenes d’entre 6 i 9 anys podran descobrir que llençar alguna cosa a les escombraries és només el principi de tot un procés.
Aquesta competició s’estructura en tornejos classificatoris i fases finals. A Espanya hi haurà desafiaments en diferents ciutats, un d’ells serà el que tindrà lloc a Reus, i on els millors participants guanyaran llocs per a la Gran Final de la FIRST LEGO League (FLL) Espanya.
BASF compleix amb aquesta i altres activitats el seu compromís amb l’entorn.