.

Un momet del partit disputat a Las Gaunas. Foto: Nàstic

Raül Agné ha salvat el matx ball de Logronyo amb un excel.lent plantejament que li ha donat la victòria en el difícil camp de Las Gaunas, un plantejament basat en exprimir al màxim les jugades a pilota parada i defensar sòbriament.

S’han avançat els grana en el marcador, però han vist com en una jugada aïllada la SD Logroñés els empatava, però un gol a la segona meitat li ha donat els tres punts sense patir. El Nàstic s’ha deixat dominar a la primera part, però els grana s’han desfermat a la segona amb un joc molt seriós, no donant opcions a la remuntada local. Raül Agné ha superat l’ultimàtum de la directiva d’haver d’encadenar dues victòries consecutives per poder seguir a la banqueta quan pitjor anaven les coses.

Primera part per oblidar, amb un domini clar dels de la Rioja, que amb poca cosa es plantaven a l’àrea grana gràcies a un poderós joc vertical. El Nàstic no generaria ni una ocasió de gol, per tres els rivals.

Guillermo Fernández rematava de primera en situació complicada al minut 12 després d’uns minuts de domini grana. No passarien encara tres minuts més i els locals tindrien la primera opció de gol en una arribada per la banda dreta, un passi de la mort llarg a Imanol i un remat dur d’aquest que salvaria Joan Oriol, a la que li seguiria una segona ocasió consecutiva. Tot un avís.

A la següent jugada, contra del Logroñés, amb cessió en llarg a Unzueta, que s’interna per la banda esquerra i xuta massa creuat. Trenta segons més tard, el mateix Unzueta no arribaria a un centre mortal des de l’esquerra. Massa situacions de perill dels riojans en molt pocs minuts.

Seguia remenant-la bé l’equip local i Imanol provava un xut llunyà que aturava sense problemes Manu García. Fins al minut 27 no arribaria la primera gran jugada del Nàstic, amb un dribling espectacular de Tirlea entrant a l’àrea per la dreta, però el seu centre perillós, un passi de la mort, no trobaria rematador.

Mentre, Víctor Ruiz i Manny repartien joc a dreta i esquerra, amb entrades molt verticals dels extrems, que provocaven perill a la defensa grana.

Manu García salvava per alt un possible remat a gol de Víctor Ruiz i Borja a conseqüència d’una centrada.

Unzueta, un corcoll per la banda esquerrra, rematava a les mans de Manu en la següent jugada d’un cert perill. El Logroñés, amb un futbol nòrdic, directe, molt vertical, generava constants situacions de perill. El millor del Nàstic és que la defensa podia frenar l’allau dels atacs locals i que la primera part acabaria en empat a zero.

I gran reacció a la segona part en jugada de pissarra. Del Campo centra una falta des del lateral esquerra, rasa i llunyana, enganyant la defensa local, que esperava una centrada a l’olla, i des de fora de l’àrea, Montalvo engalta una gardela que entra rasa a la dreta de Jero. Golàs i canvi d’escenari. Tot pintava bé, amb un Nàstic controlant el joc, però en una contra que no semblava perillosa, un xut des de la frontal de Diego feia inútil l’estirada de Manu. Empat inesperat.

Batalla gloriosa

Movia banqueta Agné i entrava Pablo Fernández per un Lupu poc expressiu. De nou una gran jugada d’estratègia donava al Nàstic l’opció de fer l’1-2. Centrada per la dreta d’Aarón Rey i sota pals Pablo Fernández rematava malament en estar obstruït pels defenses locals.

No donava el Nàstic per perdut el partit ni per empatat, la batalla era gloriosa amb els dos equips llançats i amb un Nàstic dominador.

En una nova jugada d’estratègia, Josema faria l’1-2 rematant de cap a boca de canó una bona centrada de Joan Oriol, fruit d’una falta treta des de la banda esquerra. Tocava aguantar fins al final per certificar la victòria trascendental, una mica més de 15 minuts.

Cremava la darrera pólvora el Logroñés fent entrar dos davanters, però els locals semblaven esgotats després d’una primera part intensa. Manu treia unes mans perilloses en una centrada lateral llarga. El Nàstic aguantaria fins al final sense patir ocasions clares de gol. Tres punts, primera victòria a fora i Agné que continua. Un brindis amb Rioja per un Agné que avui s’ho ha guanyat.