.

“Perquè avui posem les bases de la societat del demà, em fa especial il·lusió veure asseguda a la bancada de govern a la companya Tània Verge, la millor consellera d’Igualtat i Feminismes que podríem tenir”.

Després d’unes setmanes molt intenses de fer aquella feina que no es veu, poc a poc tot es va posant a lloc. Avui tenim un Ple al Parlament amb el govern ja constituït, on els consellers i conselleres ens expliquen les línies estratègiques per aquesta legislatura. Des d’una òptica personal, avui em sento molt alleugerida i feliç. Feliç de veure com el nou govern arrenca amb les energies renovades i amb tota la fortalesa i il·lusió que requereix la complexitat del moment actual. Ho necessitàvem!

Tenim per davant reptes molt importants i les decisions que prenguem avui condicionaran no només el present, sinó també i sobretot el futur dels nostres fills. I aquesta és una responsabilitat que, una legislatura més, encaro amb compromís i amb una clara vocació de servei públic. Per això, perquè avui posem les bases de la societat del demà, em fa especial il·lusió veure asseguda a la bancada de govern a la companya Tània Verge, la millor consellera d’Igualtat i Feminismes que podríem tenir.

Amb la consellera Verge i amb la companya Jenn Díaz al Parlament encarem de manera compartida el reptes d’una legislatura que ha de tenyir de lila totes les polítiques públiques del Govern. Perquè tenim molta feina a fer, perquè hem de combatre la violència masclista, perquè hem de combatre totes les desigualtats des d’una mirada interseccional. Com a diputada, però també com a Vicesecretària General de les Dones d’Esquerra Republicana, n’estic convençuda que totes les companyes que conformaran la conselleria faran una feina excel·lent. Tindran a tota la nostra organització política per acompanyar-les en aquesta tasca transformadora.

I tinc molt clar que l’oportunitat que avui tenim és fruit de la feina i de l’esforç de totes les companyes Feministes que ens han precedit a Esquerra Republicana. Quan no era fàcil, quan el discurs Feminista vivia a la perifèria de la política institucional, quan encara no hi havia xarxa. Per tot això, avui aprofito per donar-los de tot cor les gràcies i per dir-los que estarem a l’alçada! Com també toca agrair i recordar tres referents que han estat clau perquè tot això sigui possible. Carme, Dolors i Marta, gràcies, gràcies, gràcies!