TOTS 21

“Sóc un dels primers 100 voluntaris inscrits –dels gairebé 4.000 actuals– als XVIII Jocs Mediterranis”, exposa el voluntari responsable Ramon Palau en fer memòria de les seves primeres passes del seu compromís vocacional amb Tarragona 2018, un esdeveniment que no es podia perdre de cap de les maneres. “Recordo  especialment el dia que van portar la bandera dels Jocs al Balcó del Mediterrani”, explica Palau en fer memòria al voltant del com i el quan va decidir participar en la competició.

Un paper molt important a Tarragona 2018 i que, en el cas de Palau, és possible gràcies a la seva situació actual. “Estic jubilat, i això em permet poder dedicar-me al voluntariat i disposar de temps complet” per la causa, continua explicant. Durant la celebració dels Jocs, Palau serà voluntari responsable de més de 60 persones a la modalitat de tennis, la qual es realitzarà al Club Tennis Tarragona a partir del dia 26 de juny. Una tasca que haurà d’organitzar molt bé i per la qual es servirà de la seva antiga professió, relacionada amb la venta al públic.

“La meva tasca és gestionar els voluntaris i posar-me en contacte amb ells per coordinar la seva disponibilitat”, detalla Palau sobre el rol que ocuparà el proper mes de juny en treball cooperatiu amb Antonio Poveda, director esportiu de la competició, i David Valeriano, gerent del Club Tennis Tarragona. Palau també destaca que “el mèrit més important és per les institucions que gestionen la organització dels Jocs”, gràcies a la qual “ens sentim molt ajudats pel Comité” detalla el voluntari responsable.

Ramon Palau fa 30 anys que viu als Pallaresos i, des del primer dia, va sentir el compromís de prendre part a Tarragona 2018. Foto: David Aymerich.

En consonància amb tot plegat, Palau també opina que “el Club Tennis Tarragona ja havia fet reformes a les instal·lacions però –a través de la cita olímpica– guanyarem uns espais en millors condicions”; i, al ser preguntat sobre el llegat de Tarragona 2018 al territori, Ramon Palau no dubta en detallar la importància de l’Anella Olímpica –nucli dels XVIII Jocs Mediterranis ubicada al barri de Campclar– i la repercussió mundial de l’esdeveniment. “Ens donarà a conèixer a tot el món”, afirma Palau.

Tot i això, Palau també creu fermament que “la història ens ho ha dit”, “no hi ha Jocs que es puguin desenvolupar sense els voluntaris”. “El voluntari per a mi és el punt clau”, continua amb contundència Palau, “per la seva tasca i dedicació en voler fer les coses bé”. El voluntari “té ganes d’ajudar, col·laborar, il·lusionar…”; i, “és molt maca la imatge d’un esportista però, encara ho és més la d’un grup de voluntaris” en els moments immortals que oferiran les fotografies pel record de Tarragona 2018, conclou Palau.

David Aymerich