TOTS 21

Ramon Grau, nou president de Creu Roja Tarragona i Terres de l'Ebre. Foto:Cedida

Ramon Grau, nou president de Creu Roja Tarragona i Terres de l’Ebre. Foto:Cedida

Grau, de 45 anys, fins ara exercia de president local de Creu Roja a Tarragona i vicepresident provincial
El president de Creu Roja a Catalunya ha nomenat, a proposta del Comitè Provincial, Ramon Grau Budesca com a nou president de la institució a la demarcació per als propers quatre anys. Grau, tarragoní de 45 anys, fins ara exercia de president local de Creu Roja a Tarragona i vicepresident provincial.
La candidatura de Ramon Grau ha estat l’única presentada en el marc del procés de renovació d’òrgans de govern de Creu Roja per a la legislatura 2015-2019. D’aquesta manera Grau substitueix Vicenç Gabriel, que havia ostentat el càrrec en els darrers quatre anys.
Ramon Grau està vinculat a Creu Roja des de 1983, quan amb només 13 anys va començar a ser voluntari de Creu Roja Joventut. Va ser el punt de partida d’una llarga trajectòria vinculada a la institució humanitària, que l’ha portat a ser, en diferents etapes, voluntari de Creu Roja del Mar, treballador de Creu Roja com a responsable de salvament marítim, vicepresident local i, els últims dotze anys, a simultaniejar les responsabilitats de president local de Creu Roja a Tarragona i vicepresident provincial.
Durant els propers quatre anys Grau encapçalarà la Creu Roja a Tarragona amb l’objectiu principal de continuar atenent les necessitats de les persones en situació vulnerable. Pel que fa a les línies de treball al territori, Grau s’ha marcat com a accions prioritàries potenciar Creu Roja Joventut i reforçar les necessitats de les oficines locals.
En l’actualitat, Creu Roja a Tarragona compta amb 20 assemblees locals distribuïdes per Tarragona i les Terres de l’Ebre. L’any 2013 (últim amb les dades tancades), al conjunt de la demarcació Creu Roja comptava amb 2.662 persones voluntàries, 17.660 socis i va atendre 95.481 persones, una part important en projectes de lluita contra la pobresa.