.

.

TOTS 21

Rajoy, en un acte celebrat a Tarragona. Foto: Tarragona21

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha endarrerit avui fins a 2020 la fi de les obres del Corredor Meditrrani al seu pas per Tarragona en una compareixença feta a Barcelona en unes jornades sobre infratructures. El corredor ferroviari havia d’haver estat llest l’any 2016.

Rajoy ha qualificat de prioritat el tercer fil entre Castellbisbal i Tarragona i ha anunciat que aviat serà adjudicat el tram i que les partides seran “més importants” en un context de millora econòmica.

El mandatari espanyol també ha reiterat que el tram entre Vandellòs i Tarragona començarà a circular en proves el primer trimestre de 2018. Seran 667 milions d’euros i faran que el recorregut entre Barcelona i València es redueixi en més de mitja hora. El corredor serà multimodal i permetrà la connexió entre els ports, aeroports i empreses.

El presidnt ha anunciat una inversió de 1.882 milions d’euros per rodalies al llarg d’aquesta legislatura a Catalunya en un pla de vuit anys que preveu 3.900 milions d’euros en total.