.

Quique Martín, dirigint-se als seus jugadors en el partit contra l’Oviedo. Foto: Tarragona21

El Nàstic juga avui a Albacete (21 hores) en el que suposa el retorn d’Enrique Martín a un Carlos Belmonte que va contribuir a salvar només fa uns mesos. I ho fa amb un altre retorn, el de Fali, que el cap de setmana passat havia de donar suport als seus companys des de la grada en la victòria contra l’Oviedo.

Els grana buscaran avui els tres primers punts fora de casa (sumen tres derrotes i dos empats), però un empat tampoc seria un mal resultat. Els grana són penúltims a la classificació, però només a dos punts de la salvació. La gran setmana del retrobament amb la victòria ha tingut una altra data clau, la celebració d’una plàcida junta general d’accionistes, on la presidència va ser ovacionada en poder presentar la liquidació d’un deute heredat en 2012 que amb interessos bancaris s’havia enfilat als prop de deu milions d’euros. Net de deutes, queda l’altra deute, l’esportiu, i la directiva té molta confiança en Martín després de l’enorme treball que se’l veu fer i la seva implicació, escenificat diumenge contra l’Oviedo des d’una banqueta on no va parar de cridar els seus jugadors, de lamentar-se i de fer-los venir per corregir defectes.

Aquest temperament explosiu, que imposa fins i tot al rival (entrenat per un altre monstre, Anquela), era potser un condicionant molt necessari a Can Nàstic. Els anteriors entrenadors, molt estimats a la casa -en el cas de Gordillo, de forma especial- els mancava treure el fuet; s’està demostrant aquesta temporada que el Nàstic tenia un gran equip la temporada passada -fins i tot comptant amb jugadors contrastats de Primera com Alvaro Vázquez-: tots els que han fitxat per altres clubs militen en veritables potències a Segona -Oviedo, Las Palmas, Zaragoza,…-. Si el problema era de motivació i no de qualitat del planter, Martín es un bon antídot.

Es grana aniran assimilant el sistema de l’entrenador donada la bona resposta oferta en l’estrena de Martín contra l’Oviedo, passant del clàssic 4-4-2 al ‘martinià’ 3-5-2. Martín podria mantenir de centrals Cadamuro, Mejías i Albentosa, mentre que Javi Jiménez, que va fer un bon relleu contra els asturians, podria ser titular en perjudici de l’estimat Brugui. Al mig del camp torn Fali, que estaria acompanyat per David Rocha, molt batallador el dia de l’Oviedo, i Javi Márquez.

L’Albacete es troba en una còmoda sisena posició, però no acaba d’arrencar a casa, amb tres empats i una victòria, tot i que no sap el que és perdre-hi. L’exequip de Quique Martín presenta la baixa del central Gorosito. Torna Zozulia, després de la seva absència contra l’Extremadura per unes molèsties.