.

.

TOTS 21

Terrasses a Tarragona. Foto: Tots21

Terrasses a Tarragona. Foto: Tots21

Aquest dimecres 1 de març, l’Ajuntament de Tarragona ha obert la consulta pública participativa per a l’ordenança de terrasses. La ciutadania podrà contestar fins a l’1 d’abril una enquesta amb la cual el consistori vol recollir l’opinió pública de cara a la redacció de la nova regulació d’ocupacions de la via púbica amb terrasses i extensions comercials.

La nova ordenança de terrasses està en aquests moments en fase d’elaboració: per una banda, amb el debat a les reunions periòdiques de la comissió d’estudi de la nova ordenança de terrasses, integrada per personal tècnic de l’Ajuntament i tots els grups amb representació municipal; i a partir d’avui, amb el procés participatiu, que, segons indica la consellera de Domini Públic, Cinta Pastó, “vol actualitzar la consulta que ja es va fer al 2020 i recollir totes les opinions possibles”.

“El passat mes de desembre, amb motiu de la primera reunió de la comissió, ja avançàvem que comptaríem amb l’opinió de la ciutadania, ja que es tracta d’un tema que afecta molts sectors: restauració, veïnat, persones amb mobilitat reduïda, comerç i ciutadania en general” ha afegit Pastó. La regidora ha reivindicat el procés participatiu del 2020, però ha recordat que “l’aturada de l’activitat econòmica que es va produir per la COVID i tots els canvis derivats de la pandèmia, fan necessària una revisió i actualització del treball fet, que és molt”.

La consellera ha demanat també la màxima participació perquè l’ordenança reflecteixi “les inquietuds ciutadanes de la forma més fidel possible i s’asseguri un consens que faci que la norma sigui sòlida i duradora”. L’enquesta està disponible al portal de participació ciutadana de l’Ajuntament de Tarragona.

Un nou marc regulador abans que acabi el 2023
Ahir dimarts 28 de febrer va tenir lloc la tercera reunió de la comissió d’estudi de l’ordenança de terrasses de l’Ajuntament de Tarragona. Sobre aquest treball, Cinta Pastó ha informat que “s’està avançant en una ordenança consensuada i que es pugui adaptar als canvis de regulacions supramunicipals, i per això és necessari el màxim consens polític, tècnic i ciutadà”. “La voluntat és que estigui enllestida enguany” ha conclòs la responsable de Domini Públic de l’Ajuntament..

L’objectiu del nou marc regulador és compatibilitzar l’ús de l’espai públic d’ús general amb l’ocupació amb terrasses i extensions comercials, garantir la qualitat dels espais públics per a tota la ciutadania, donar suport a l’activitat econòmica de tots els sectors afectats i establir el règim jurídic aplicable a la instal·lació de terrasses i extensions comercials.