.

El QS World University Rankings by Subject 2021 estableix el rendiment de cada universitat en cinc àrees de coneixement: Arts i Humanitats, Enginyeria i Tecnologia, Ciències de la Vida i Medicina, Ciències Naturals i Ciències Socials, i ha avaluat 51 disciplines acadèmiques en aquesta edició amb comparatives de 1.452 universitats de tot el món i l’anàlisi de 14.435 programes formatius. L’any passat la Universitat Rovira i Virgili va situar tres disciplines en el rànquing: Química, Enginyeria Química i Ciències dels Materials i en l’edició de 2021 es mantenen les dues primeres, no apareix Ciències dels Materials, però se n’incorporen dues de noves que fins ara no havien format part del rànquing: Arqueologia i Medicina que entren a formar part de la llista en les posicions 151-200 i 601-650 respectivament.

L’organització Quacquarelli Symonds ha fet pública l’edició 2021 del rànquing aquest dimecres. Per fer la classificació s’han utilitzat quatre indicadors. Els dos primers són enquestes globals a acadèmics i ocupadors de tot el món, en què s’avalua la reputació internacional de les institucions. Els altres dos indicadors mesuren l’impacte de la recerca a través de les citacions que reben les publicacions i l’índex H, que mesura tant la productivitat com l’impacte (citacions) de la feina publicada per la comunitat investigadora. El pes que es dona a cada indicador varia en funció de la disciplina analitzada.

Les universitats més ben posicionades al món en un major nombre de disciplines són la Universitat de Harvard i l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT).

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */