.

.

TOTS 21

Imatge d'un grup d'estudiants protestant

Imatge d’un grup d’estudiants protestant. Foto: ACN

Nombrosos col·lectius professionals i de la societat civil s’han mobilitzat aquest dimarts al Camp de Tarragona coincidint amb l’inici del judici per l’1-O al Tribunal Suprem. A la ciutat de Tarragona, a les dotze del migdia s’ha fet una aturada davant l’edifici dels sindicats i més de mig centenar d’estudiants s’han manifestat pel centre de la ciutat al crit de “Llibertat presos polítics”. A Reus, el col·lectiu d’Advocats Voluntaris 1 d’Octubre s’ha concentrat davant els jutjats de la capital del Baix Camp, mentre que el col·lectiu d’Avis i Àvies per la Llibertat ha fet la tradicional acció a la plaça del Mercadal. També hi ha hagut concentracions davant el Campus Catalunya de la URV i l’hospital Joan XXIII.

A la ciutat de Tarragona, desenes de persones han respost a la crida de la ‘3a Joventut per la República’ i han penjat desenes de llaços grocs al Balcó del Mediterrani, al capdamunt de la Rambla Nova.

A les dotze, una trentena de persones han participat en una aturada de deu minuts davant la seu de la UGT i CCOO. Durant l’acte s’ha llegit un manifest en què s’ha exigit “justícia imparcial” al Tribunal Suprem i que es revisin les acusacions de violència. Els sindicats també han criticat la presó preventiva en considerar que no està “justificada” i han assenyalat que els presos haurien d’estar en llibertat durant el judici per “tenir la capacitat de defensar-se amb garanties”.

A la mateixa hora, més de mig centenar d’estudiants s’han manifestat entre la plaça Imperial Tarraco i el carrer Sant Francesc, davant els serveis territorials d’Educació i la Delegació del Govern. Els participants, majoritàriament estudiants de secundària, han reclamat llibertat per als “presos polítics” i han llençat consignes a favor d’una vaga general, entre d’altres. A més, també s’han fet concentracions davant del Campus Catalunya de la URV, de l’Ajuntament de Tarragona i de l’hospital Joan XXIII, on treballadors i ciutadans s’han sumat a les aturades convocades.

A Reus, els Advocats Voluntaris 1 d’Octubre han llegit un manifest davant els jutjats de la capital del Baix Camp. El col·lectiu ha assenyalat que el judici per l’1-O servirà per comprovar “si es compleixen les garanties i drets que emparen qualsevol persona” i ha recordat que són la fiscalia, l’Advocacia de l’Estat i les acusacions qui hauran de demostrar els suposats delictes dels líders independentistes. Els advocats han lamentat que el judici parteix “d’una mentida” i han defensat que treballar per la independència, complir amb els compromisos electorals, exercir un mandat expressat a les urnes i permetre un debat al Parlament no suposen “cap delicte”.

A la capital del Baix Camp, centenars de persones han participat també a l’acció que diàriament fan els Avis i àvies per la Llibertat a la plaça del Mercadal. La protesta dels avis s’ha sumat a una concentració davant l’Ajuntament a les dotze del migdia, on també han participat representants polítics i diversos ciutadans.

Les mobilitzacions amb motiu de judici de l’1-O continuaran aquest dimarts al vespre. A Tarragona s’ha convocat una concentració a les set davant la subdelegació del govern espanyol i, a Reus, a les vuit a la plaça del Mercadal.

ACN