TOTS 21

Imatge d’arxiu d’un vehicle de Protecció Civil.

Vehicles de Protecció Civil recorreran la ciutat, des de Llevant fins a Ponent, amb megafonia per recordar que es multarà a les persones que deixin la brossa fora dels contenidors.

Aquesta decisió l’ha presa aquest migdia l’Equip de Govern com una mesura més per fer front a les actituds incíviques d’algunes persones que deixen la brossa fora dels contenidors o bé la llancen a les papereres i baixen mobles, neveres i tota mena d’andròmines al costat dels contenidors.

També des d’avui als contenidors hi figurarà un adhesiu recordant que la multa per llençar residus voluminosos és de 300 euros. Recordem que la Guàrdia Urbana ja ha sancionat amb aquest import sis persones per incompliment de les ordenances municipals.

Les mesures de seguretat decretades pel protocol contra el Covid-19 s’estenen al servei de la neteja de la via pública i de la recollida de les escombraries. Per això, l’Ajuntament de Tarragona des del primer dia va decretar els serveis mínims essencials per a la recollida dels residus urbans. A més, seguint les indicacions de l’OMS, en la majoria de serveis hi ha un únic operari per evitar contagis. Per això, entre altres mesures, s’ha suspès el servei de recollida de voluminosos, ja que és una tasca que implica de la participació de dos empleats. La deixalleria municipal, situada al polígon de Riuclar, i les deixalleries mòbils també han deixat de funcionar mentre duri la pandèmia.