.

.

TOTS 21

Imatge d'una sirena al polígon químic. Foto: interior.gencat.cat

Imatge d’una sirena al polígon químic. Foto: interior.gencat.cat

Aquest dijous, a partir de les 10.00h, s’escoltaran les sirenes de la xarxa d’alarmes adscrites al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya. Aquests exercicis es realitzen dos cops l’any i serveixen per comprovar el seu funcionament i alhora familiaritzar a la ciutadania amb el so d’avís de risc químic.

Com a novetat en aquest exercici de novembre s’han instal·lat 20 noves estacions meteorològiques a les sirenes distribuïdes pel territori amb l’objectiu d’obtenir dades en temps real de la direcció i força del vent, pressió atmosfèrica i altres paràmetres, que puguin ajudar en la presa de decisions en cas d’accident químic real en aquesta zona. En total hi ha 40 estacions meteorològiques repartides a tot el territori. A Tarragona hi ha 6 estacions meteorològiques.

La primera zona del Camp de Tarragona on s’escoltaran les sirenes serà a la zona Polígon Nord Tarragona, al voltant de les 11:40h, que inclou els senyals de la piscina de Vilallonga del Camp, el CEIP Ventura Gassol del Morell, el Casal Municipal de la Pobla de Mafumet, els Pallaresos, els Garidells, Perafort, el Polígon Industrial, la plaça del Castell i l’Institut d’Estudis Secundaris, a Constantí; i la zona de Tarragona Nord, que inclou la Urbanització Sant Salvador, la Universitat Rovira i Virgili i el Polígon Industrial Riu Clar.

A la segona zona, corresponent a l’anomenat Polígon Sud de Tarragona, el senyal s’escoltarà a partir de les 12 del migdia a diferents espais de la ciutat: Torreforta, Bonavista, Camp Clar, Avinguda de la Independència, Prolongació del carrer Joan Miró, Polígon Entrevies, Moll de Costa, Serrallo, IES Vidal i Barraquer i Universitat Laboral. També s’escoltarà a La Canonja, al col·legi públic de La Pineda, a l’Aquópolis, als col·legis públics Mestral i Sant Bernat de Vila-seca i a les urbanitzacions Mirador i Cova Mar de Salou.

Durant la prova també es farà un enviament de missatges massius a través del canal de Protecció Civil de l’aplicació per a mòbil gencat.mobi/pcivil per avisar a la ciutadania subscrita a aquest canal de l’activació de la sirena de cada zona, tal com es faria en un cas d’accident químic real.

Des de la Direcció General de Protecció Civil s’han fet accions prèvies i xerrades tant a les escoles com als veïns, responsables d’equipaments i serveis municipals, per tal de convidar-los a participar en el simulacre de confinament quan sonin les sirenes al seu municipi.