TOTS 21

Imatge d’arxiu d’un vehicle de Protecció Civil.

La Comissió Permanent de Protecció Civil de Catalunya ha homologat avui 14 plans locals de protecció civil i ha aprovat l’actualització d’un pla existent, a més d’homologar 108 Plans d’Autoprotecció (PAU) d’instal·lacions municipals, esdeveniments i instal·lacions d’empreses privades.

La reunió d’avui de la comissió, que ha tingut lloc al departament d’Interior, ha estat presidida per la directora general de Protecció Civil de la Generalitat, Isabel Ferrer, i ha comptat amb la presència del director del CAT112, Joan Delort, el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo, el director d’Agents Rurals, Marc Costa Trachsel, el gerent del SEM, Antoni Encinas, el director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial, Pere Palacín, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Lluís Ridao, la gerent de seguretat i prevenció de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Casado, així com representants del Servei Meteorològic de Catalunya, de la Delegación del Gobierno a Catalunya, de l’Associació Catalana de Municipis i de la Federació de Municipis de Catalunya.
Plans locals de protecció civil
Pel que fa als plans locals, la Comissió d’avui ha aprovat l’homologació de  14 plans locals i l’actualització d’un ja existent. Tots ells són homologacions del pla multi-risc DUPROCIM que inclou procediments pels diferents riscos (naturals i tecnològics) que afecten a cada municipi. Per territori, es distribueixen així:
Barcelona: 1 homologació
Catalunya Central: 3 homologacions i 1 actualització
Girona: 2 homologacions
Lleida: 4 homologacions
Tarragona: 4 homologacions
A Tarragona les 4 homologacions han estat:
  • L’Arboç (inclou el territorial bàsic, inundacions, nevades, sismes, mercaderies perilloses i ventades).
  • Bellmunt del Priorat (inclou el territorial bàsic, incendis, inundacions, ventades).
  • El Pla de Santa Maria (inclou el territorial bàsic, incendis, inundacions, transport de mercaderies perilloses i ventades).
  • Salomó (inclou el territorial bàsic, incendis i inundacions 

 

Plans d’Autoprotecció d’instal·lacions municipals, esdeveniments i instal·lacions d’empreses privades
A més, avui s’han presentat per homologar 108 Plans d’Autoprotecció (PAU) d’instal·lacions municipals, residències, esdeveniments i empreses privades. Per demarcacions, els PAU homologats són: 69 a Barcelona; 15 a Tarragona; 8 a Girona; 7 a Lleida; 5 a les Terres de l’Ebre; i 4 a la Catalunya Central.
Entre els Plans d’Autoprotecció (PAU) que s’han homologat avui destaquen els de l’Estació Barcelona Sants, el del Sònar, el del Zoo de Barcelona, el de Port Aventura, i el del pavelló municipal de Girona, entre altres.