.

.

TOTS 21

Les ratxes podran superar els 72 km/h a partir del migdia al centre i sud de Catalunya i a la costa central.

Protecció Civil ha activat aquest matí el pla Ventcat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fort vent dilluns a partir del migdia al centre i sud de Catalunya i a la costa central, amb ratxes que podran superar els 72 km/h. L’organisme recomana també extremar la precaució en els desplaçaments i a prop de zones arbrades com boscos, parcs i jardins, i retirar o fixar bé els objectes que siguin a l’exterior. D’altra banda, Protecció Civil manté encara en alerta el pla Inuncat, que va activar dissabte per fort onatge al litoral nord, amb onades de fins a 4 metres.

Segons l’SMC, dilluns a partir del migdia hi haurà un fort episodi de vent de component est amb possibles superacions de llindar de 72 km/h. Les comarques més afectades seran el Baix Camp, Baix Penedès, Garraf, Priorat, Tarragonès, Alt Camp, Alt Penedès, Anoia, Urgell, Conca de Barberà, Segarra i Garrigues. També es veuran força afectades les comarques del Baix Llobregat, Barcelonès, Pla d’Urgell, Segrià, Solsonès, Noguera i Ribera d’Ebre.

A banda de la previsió de vent, també es manté en alerta el pla Inuncat per fort onatge a tot el litoral però especialment al litoral central i nord avui diumenge, malgrat anirà perdent força al llarg de la jornada. De cara a dilluns es preveu un nou augment de l’onatge a partir de migdia. Protecció Civil demana extremar les precaucions al front marítim a causa del fort onatge i tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa.

ACN