.

.

TOTS 21

Malgrat el temps amenaçant de pluja, els participants s’han endinsat a l’aigua dividits en diversos grups, uns de snorkel i uns altres de busseig. Fotos: Cedides

Aquest diumenge al vespre, una cinquantena de voluntaris han participat a la recollida de residus subaquàtica organitzada per l’entitat Al Camp Residu Zero a la platja del Miracle. Malgrat el temps amenaçant de pluja, els participants s’han endinsat a l’aigua dividits en diversos grups, uns de snorkel i uns altres de busseig.

Tal com s’esperava, els participants han trobat moltíssimes tovalloletes higièniques, compreses, bastonets de les orelles, plàstics, burilles… Al Camp residu Zero vol conscienciar sobre les conseqüències de llençar pel vàter productes higiènics com les tovalloletes i compreses o llençar qualsevol tipus de brossa la terra, ja que acaba arribant al mar.

L’octubre passat, Ematsa va instal·lar unes xarxes a les canonades que arriben a diversos punts de la costa tarragonina, com a prova pilot. Tot i això, no podem saber si la brossa recollida és recent o d’abans de la seva instal·lació i si els resultats d’aquesta prova pilot han estat positius.

Aquesta activitat ha estat possible gràcies a la col·laboració del club de busseig Buceo mar de Hielo i del Port de Tarragona.

Al Camp Residu Zero és una entitat medioambiental que realitza recollides de residus mensualment al Camp de Tarragona i també realitza tallers per tal d’evitar generar tants residus i que aquests acabin al medi ambient.

Redacció