.

.

TOTS 21

Imatges dels participants en els diferents torns establerts. Fotos: Cedides

Fins a 200 persones han participat aquest dissabte passat en la 9a edició de la Jornada Fem Francolí!, organitzada per l’Associació Aurora, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i el grup GATA. La jornada va permetre dur a terme una actuació de voluntariat ambiental de conservació i manteniment de les darreres plantacions de la llera del riu, al costat del pont de Santa Tecla. En concret, es van netejar escocells de les plantes, es van regar i se’ls hi va afegir triturat de restes vegetals per ajudar a conservar la humitat. També es van retirar espècies exòtiques com les canyes.

A més d’aquestes tasques, es va realitzar un taller d’educació ambiental per donar a conèixer l’entorn fluvial i els diferents valors naturals que poden trobar-s’hi.

La jornada va comptar amb la presència d’Elvira Vidal, consellera de Capacitats Diverses de l’Ajuntament de Tarragona, que va voler destacar la labor de l’Associació Aurora assegurant que aquestes jornades ajuden a cohesionar la ciutat i dignifiquen l’entorn del riu.

Ja fa anys que l’Associació Aurora, que treballa per millorar la qualitat de vida de persones afectades per malalties mentals, organitza aquest tipus d’actuacions. Aquestes activitats, a més de contribuir a la conservació de l’entorn fluvial del riu Francolí, pretenen donar a conèixer els seus valors naturals i conscienciar als ciutadans que els espais naturals són llocs que cal cuidar i preservar.

Redacció