.

.

TOTS 21

Imatge d’una diada de Sant Jordi a Tarragona. Foto: Laia Marín

La Rambla Nova tornarà a ser l’epicentre de la diada de Sant Jordi a Tarragona. En total s’hi oferiran fins a 197 espais degudament senyalitzats i ordenats, com en anys anteriors, en quatre coques d’acord amb la tipologia de les parades que s’hi trobaran.

Del Balcó del Mediterrani als carrers Adrià i Sant Agustí: Centres escolars, clubs i entitats esportives, agrupacions d’escoles i colles castelleres.

Dels carrers Adrià i Sant Agustí als carrers Unió i Sant Francesc: Institucions, entitats d’àmbit nacional amb delegació a la ciutat, entitats ciutadanes, mitjans de comunicació, partits polítics i professionals de la venda de llibres i flors.

Dels carrers Unió i Sant Francesc fins al monument als Despullats): Llibreters i floristes.

Del monument als Despullats fins a la Font del Centenari: Entitats i associacions del tercer sector.

A les vuit de la tarda, les quatre colles casteleres de la ciutat actuaran conjuntament, com és tradicional. Les diferents llibreries i editorials muntaran estands on signara els escriptors que són novetat per Sant Jordi.

I aquest dijous dia 20 d’abril a les 20h amb motiu de la proximitat de la Diada de Sant Jordi, se celebrarà el tradicional acte de Recepció al món de les Lletres que convoca la Casa de les Lletres i al que hi assistirà el conseller de Cultura, Josep Maria Prats. Tindrà lloc a la Casa de les Lletres, a l’Antic Ajuntament.

L’acte comptarà amb la presentació a càrrec de l’escriptora i directora de l’Escola de Lletres, Lurdes Malgrat; així com la presentació de les novetats literàries d’enguany dels escriptors del Camp de Tarragona.

El mateix dijous al matí Tarragona Ràdio farà un programa especial Sant Jordi des de la Casa de les Lletres, entre d’altres accions que durant els propers dies i fins la mateixa Diada de Sant Jordi, es podran anar seguint, com tallers, presentacions de llibres, signatures d’autors, taules rodones, lectures, trobades literàries… En aquest enllaç recollim les activitats que s’han programat per tal viure la festa intensament.

Campanya a les xarxes

Un any més l’Ajuntament proposa que durant aquests dies els seguidors de les xarxes socials de Tarragona Cultura i Ajuntament de Tarragona expliquin quins són els llibres que regalen o que els hi agradaria rebre amb l’etiqueta #elmeullibreés i que ho pengin tant a Twitter com a Instagram. Un cop passada la Diada se sortejarà un lot de llibres entre els participants de cada xarxa i es farà un recull de totes piulades i imatges compartides.