.

Imatge del Campus Catalunya de la URV

Després dels bons resultats de la primera edició que es va fer l’estiu passat, aquest dilluns es posen en marxa set dels vuit tallers del programa EstiURV de la Universitat Rovira i Virgili. El vuitè taller començarà el dilluns, dia 14.

En total hi prendran part 200 alumnes de 4t d’ESO de les comarques de Tarragona que han hagut de presentar la seva nota mitjana (d’ESO o de matèries específiques, depenent del curs)  i una carta de motivació.

L’objectiu dels tallers, que s’imparteixen els matins de dilluns a divendres,  és el d’ampliar els coneixements dels estudiants i despertar vocacions científiques.  Tots els cursos tenen una part teòrica i una pràctica.

Aquests són els cursos que començaran aquesta setmana:

La nova biologia: No límits!: Els estudiants aprendran les bases de la biologia molecular i com portar-les a la pràctica amb el disseny d’experiments amb les tècniques de laboratori més actuals.

Química-Bioquímica: El camí cap a un futur sostenible ha d’involucrar la química ja que tots els aspectes de la societat tenen alguna cosa a veure amb aquesta disciplina. La “química sostenible” o “química verda” implica una filosofia cap al disseny e implementació de productes i processos químics més segurs i amb menor o nul impacte mediambiental.

Conèixer l’arqueologia prehistòrica: Descobrir el passat ens fa conèixer com som i perquè som com som. Descobrir el passat ens permet conèixer els mecanismes de l’evolució, i les eines que ens permeten entendre el passat remot on tot va començar.

RobòTIC@: T’atreveixes a muntar un robot? A moure’l? Te l’imagines fent un combat de sumo?.

Un tast d’arquitectura: El curs és una mirada al món de l’arquitectura per mitjà de reflexions teòriques i pràctiques sobre els principis: dibuixa, projecta i construeix.

Introducció al dibuix tècnic a les enginyeries: El  curs s’adreça a alumnes amb  inquietud per l’enginyeria i que vulguin introduir-se en els mecanismes de l’expressió gràfica.

GRETLIE: Get REady To Learn In English : El curs es planteja com un seguit d’activitats interdisciplinàries.

El propòsit dels tallers és preparar els alumnes que tot just han acabat l’ESO per enfrontar-se amb èxit a molts dels temes que cobreixen les assignatures obligatòries i algunes optatives del batxillerat, treballant amb materials en llengua anglesa, i mantenint una perspectiva internacional compatible amb les necessitats formatives del currículum català.

El vuitè curs d’EstiURV, ‘La biotecnologia a la teva taula’, tindrà lloc la setmana del 14 al 18 de juliol.