.

.

TOTS 21

Avui s’ha presentat e projecte a l’Ajuntamet. Foto: Mauri

L’Ajuntament de Tarragona, a través de Polítiques d’Igualtat, el Servei de Prevenció de les Addiccions i Joventut, ha iniciat el programa Max in love d’educació afectiva i sexual per a joves.

Es tracta d’una proposta teatral nascuda a Lleida de la mà de la regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones de la Paeria i desenvolupat per l’Aula Municipal de Teatre de Lleida. La consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, ha explicat: “la proposta l’hem triat perquè és una potent eina d’educació emocional que compta amb una llarga trajectòria d’èxit i, en la versió desenvolupada a Tarragona, posarà el focus en les relacions respectuoses entre iguals, seguint el fil conductor de la campanya Respecta’m, iniciada a Tarragona l’any passat en l’àmbit de l’oci nocturn”.

El director de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida, Antonio Gómez, ha elaborat l’obra de teatre que està inclosa dins les activitats proposades en el programa Max in Love. L’acció teatral es desenvolupa des de fa 4 anys a Lleida amb una gran acceptació i va adreçat a joves de 13 a 17 anys i als seus educadors, i pretén abordar de manera els aspectes que interactuen en la sexualitat –afectivitat, aspectes fisiològics, culturals i educatius- així com les diferències de gènere i els valors personals davant la presa de decisions.

Gómez també serà l’encarregat d’impulsar el projecte a Tarragona i, aquest mes de març, iniciarà els tallers teatrals dels quals sortiran vuit protagonistes que a la tardor posaran en escena l’obra, en una gala prevista al Teatre Metropol. L’Ajuntament fa una crida a tot l’alumnat de les esmentades edats (13-17 anys) dels Instituts de la ciutat perquè participin en el procés de creació de Max in Love-Respecta’m Tarragona, Antonio Gomez ha destacat que “es tracta d’una selecció que fuig de la concepció de càsting competitiu i es farà a través de tallers teatrals on tothom que hi participi es beneficiarà des del minut zero d’una experiència sense guió, sense diàlegs encotillats, en una reflexió crítica i alhora divertida sobre la presa de decisions en situacions quotidianes”.

L’arrencada dels tallers és només l’inici d’un llarg procés de treball, que inclou l’elaboració d’una guia pedagògica per orientar els educadors en el treball posterior amb les joves i que estarà enllestida al juny. La representació de l’obra es farà als mesos d’Octubre-Novembre al Teatre Metropol on es convidarà a tots els instituts de secundària. També està prevista una representació per la ciutadania en general per conscienciar als adults, pares i mares del jovent perquè puguin fer un treball educatiu dins les seves famílies sobre les relacions afectivo-sexuals dels seus fills i filles.

Les inscripcions per participar a Max in Love – Respecta’m es poden fer a través de la web www.tarragonajove.org o enviant un correu electrònic amb les dades de contacte maxinlove.respectam@gmail.com. El termini per apuntar-se ja és obert i finalitza el dia 31 de març.

Paral·lelament a l’obra de teatre, s’estan desenvolupant focus grups de sensibilització sobre el tema de la campanya Respecta’m en 8 Instituts de secundària com a prova pilot durant aquest curs. Els focus grups van dirigits tant a l’alumnat com al professorat, com a base per crear unes línies de formació que es concretaran pels docents al Juliol i per l’alumnat al curs 2017-18.