.

.

TOTS 21

Lluís Llauradó, en una entrevista a LANOVA Ràdio de Reus. Foto: Cedida

La implosió de la SAD Reus Deportiu, fruit d’una gestió nefasta i obscurantista quan l’equip tocava la mel a la Segona Divisió, ha acabat afectant Tarragona. La desaparició de l’equip roig-i-negre ha derivat en diversos projectes que volen recuperar el seu esperit, colors i afició a la capital del Baix Camp. Des de l’impulsat des de l’Ajuntament amb el CF Reddis com a soci col·laborador fins a d’altres que volen començar de zero. Un d’aquests és l’impulsat per l’empresari del món de la restauracio, Lluís Llauradó, i té com a partner un històric tarragoní, el Cultural Bonavista.

Llauradó és en l’actualitat vicepresident de l’entitat del barri tarragoní, presidida per Ramón López. El seu ajut a mig termini no és només el d’aportar l’ajut de la seva estructura empresarial. També es tradueix  en patrocinadors reusencs com els d’una marca de productes vitamínics per a esportistes. La visió de Llauradó, però, és la de signar en breu un conveni de filiació entre el recentment constituït CF Reus, format després de la desaparició de la SAD agafant-ne la referència emblemàtica i del qual n’és un dels impulsors, i la Cultural. El projecte no és a curt termini. Aquesta temporada el club del Baix Camp se centrarà en crear un equip femení que jugui a Segona Catalana. Ara bé, de cada a la següent temporada, i un cop garantida la possibilitat de solventar qualsevol entrebanc federatiu gràcies a l’acord previ, la intenció és fer ús de la figura d’absorció o fusió per acabar donant el cop definitiu. És a dir, fer que un equip masculí del CF Reus ocupi la plaça de la Cultural a Segona Catalana (sempre i quan es mantingui en la categoria), jugant és clar a la capital del Baix Camp. La clau està en que el conjunt tarragoní no desapareixerà sinó que mantindria la seva continuïtat començant des de Quarta Catalana.

En tot aquest operatiu hi ha aspectes de morbo evidents. El primer és que si tot continua igual, el CF Reus es podria trobar amb el CF Reddis, que per llavors ja es podria haver canviat el nom per recuperar el del Reus Deportiu si així ho acorda una assembla de socis majoritàriament formada per nostàlgics de l’experiència roig-negra. I el millor de tot és que l’escut emprat per l’antiga SAD durant les seves dos darreres temporades és propietat ara de Llauradó, que se n’h fet amb el registre legal.

J.S.