.

Protecció Civil ha activat poc després de les 19.00 hores la fase d’alerta del pla Inuncat davant la previsió de tempestes, acompanyades ocasionalment de pedra i fortes ratxes de vent, a partir d’aquesta nit i durant tota la matinada de dijous, que escombraran tot el territori amb especial intensitat a les comarques del Tarragonès i del Baix Camp. Els ruixats, causats per un front d’aire fred procedent del nord d’Espanya i que es desplaça cap a les Balears, ja s’han deixat veure amb intensitat a les Terres de l’Ebre aquesta tarda. Una de les zones més afectades ha estat Sant Carles de la Ràpita, on la tempesta amb caràcter torrencial ha deixat milers d’abonats sense llum. A Ulldecona-els Valentins s’han acumulat fins a 41,8 mm en 30 minuts.

Pel que fa a dijous, es preveu que al matí s’obriran grans clarianes, però a la tarda tornaran a descarregar ruixats al quadrant nord-est i a punts de muntanya de l’interior, encara amb tempesta i calamarsa o pedra. La temperatura lleugerament més baixa.

Des de Protecció Civil es recomana allunyar-se de les rieres, dels torrents i de les zones que es poden inundar, i no hi estacionar-hi el vehicle.