.

.

TOTS 21

Fotografia del lloc dels fets després de localitzar el cadàver. Foto:Tarragona21

Fotografia del lloc dels fets després de localitzar el cadàver. Foto:Tarragona21

El jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona ha decretat, aquest dijous, presó provisional comunicada i sense fiança, pels delictes d’homicidi i agressió sexual, per a l’home detingut ahir en relació amb la mort d’una dona a Tarragona. Segons detalla la interlocutòria de presó, l’acusat hauria matat la noia amb diverses ganivetades a l’esquena, els braços i la part cervical del cap la matinada del 9 al 10 d’octubre. També l’hauria agredit sexualment, tal com demostren les restes de semen del detingut que es van trobar a la roba interior de la víctima. Així mateix, al costat del cos de la noia –trobat el 17 d’octubre en avançat estat de descomposició– es va localitzar un telèfon mòbil que pertany a l’imputat.

El cos de la dona es va trobar el 17 d’octubre, cap a les set de la tarda, al camí de la Budallera de Tarragona, en una zona amb tres tendes de campanya. L’endemà, els Mossos d’Esquadra van realitzar una inspecció ocular i van constatar que la mort havia estat violenta, ja que la víctima presentava ferides d’arma blanca a l’esquena, els braços i la part cervical del cap. El cos es va trobar nu, estirat a terra i sobresortint d’una tenda. A cinc metres es va localitzar la roba i les sabates de la noia, i molt a prop una zona amb terra remoguda i una branca d’arbre trencada, on s’intueix que hi hauria hagut una baralla o agressió. Al mateix lloc es va trobar també un telèfon mòbil cobert de pinassa i terra i, a uns deu metres, una sabatilla del detingut amb restes de sang.

Segons les investigacions policials, la mort es va produir entre la nit del dia 9 i la matinada del 10 d’octubre. Aquell vespre, precisament, la víctima va entrar a comprar a un supermercat de la ciutat cinc minuts abans de les nou, va adquirir alguns objectes i en va sortir a les nou, tal com es pot veure en el sistema de gravació de l’establiment. A més, la noia va mantenir comunicacions amb amics a través del seu telèfon mòbil fins dos quarts de dotze de la nit, i la darrera connexió de dades del seu terminal és de les 2.50 hores de la matinada del 10 d’octubre.

La interlocutòria descriu que la víctima va ser agredida sexualment, sent penetrada pel detingut prèviament a causar-li la mort, tal i com mostra la troballa de semen a la roba interior de la noia. Així mateix, el titular del telèfon trobat al lloc dels fets correspon a l’imputat –tot i que ell argumenta que no n’era usuari i que el va comprar per una altra persona–, i la localització geogràfica l’ubica a la zona on es va trobar el cos entre el 9 i 10 d’octubre. El jutge, doncs, considera que els indicis permeten afirmar que era el seu mòbil i que, la nit dels fets, el va perdre com a conseqüència de l’altercat.

De la declaració del detingut en seu judicial es desprèn que havia residit, fins fa uns mesos, al campament on el dia 2 de desembre es va practicar diligència d’entrada i registre. Els testimonis situen el detingut al campament, també. L’acusat reconeix haver estat al lloc on vivia la víctima perquè també hi vivia un amic seu. Exposa, a més, que havia consumit drogues prop d’allí, i que el seu amic i la víctima eren amics o, fins i tot, tenien alguna relació. Per tant, el detingut demostra que el tracte amb la víctima i la seva presència al lloc on residia era habitual. Aquest és un punt on el detingut ha entrat en contradicció, ja que en la declaració en seu policial deia que mai havia vist el campament, quan en seu judicial admet que sí però que ja no hi anava des de feia uns mesos.

Finalment, de les actuacions practicades se’n desprèn que l’imputat va abandonar el campament just després de la mort de la víctima. Durant l’entrada i registre que es va fer aquest dimecres al campament s’hi van trobar diverses peces de roba tacades de sang, les quals estan pendents d’anàlisis per comprovar si es tracta de sang de la víctima.

ACN