.

Un vehicle dels Mossos d'Esquadra

El jutjat número 3 de Tarragona va ordenar aquest dijous presó provisional comunicada i sense fiança per a un dels cinc imputats per l’operació d’evasió de capitals de Marvel Hotels. Els altres quatre, que també van passar a disposició judicial ahir, van quedar en llibertat provisional tot i que el jutge els va imposar mesures cautelars com l’obligació de presentar-se els dies 1 i 15 de cada mes, la retirada del passaport i la prohibició de sortir de l’Estat. A tots cinc se’ls imputa aixecament de béns, fallida fraudulenta, blanqueig de capital, falsificació de documents mercantils i delicte societari.

La investigació, sota secret de sumari, va partir d’un concurs de creditors presentat pel grup hoteler Marvel Hotels. De fet, entre els imputats hi ha el president de Marvel Hotels, Josep Maria Morros.

L’operació policial contra l’evasió de capitals es va iniciar dimarts passat en diferents punts del Camp de Tarragona, en relació a una presumpta trama que va arribar a desviar més de 10 milions d’euros a l’estranger a través d’empreses pantalla i testaferros.

Aquest divendres havien de passar a disposició judicial vuit persones més, que han sol·licitat ajornar la declaració pel gran volum de la causa.