.

El propietari de l'empresa Elements, Antoni Riera, mostra les camises tècniques

El propietari de l'empresa Elements, Antoni Riera, mostra les camises tècniques. Foto: ACN

L’empresa catalana Elements (Igualada) ha creat una camisa específicament per fer castells. La peça combina diversos teixits amb diferents característiques de resistència i transpiració que, segons la companyia, la fan molt més elàstica, còmoda i segura. L’invent ha estat treballat durant més d’un any i ha comptat amb l’assessorament de persones vinculades al món casteller. En un comunicat, el propietari de l’empresa, Antoni Riera, s’ha mostrat satisfet de l’invent i ha assegurat que revolucionarà el món casteller.

La majoria de colles castelleres vesteixen, juntament amb els tradicionals pantalons blancs i la faixa, camises de teixit pla -generalment cotó- per les seves característiques de resistència i antilliscants. Tot i això, segons asseguren des d’Elements, alguns castellers es queixen de la seva falta d’elasticitat, que limita la capacitat de moviments, i de la baixa capacitat de transpiració, que provoca problemes de males olor.

Les proves de la nova camisa s’han efectuat amb les colles dels Castellers de Vilafranca i els Moixiganguers d’Igualada.

Camisa d’assaig i camises per a colles

Elements també ha pensat en la camisa d’assaig i, per això, ha confeccionat una peça que cada casteller pot adquirir individualment a través de la botiga on-line de la firma de roba. La camissa d’assaig és de color sofert, sense escut de cap colla brodat. A més, l’empresa confeccionarà les camises d’aquelles colles que desitgin canviar la seva camisa i aportar per la tècnica, amb l’escut brodat de cada colla i el color corresponent.

La presentació oficial de la camisa es farà el proper divendres dia 24 en el marc de la inauguració de la Fira Castells de Santa Úrsula de Valls. Elements disposarà d’un estand a la fira perquè tots els castellers que ho desitgin puguin conèixer aquesta nova camisa de primera mà.