.

.

TOTS 21

Aquest divendres dia 4 de juny a les 6 de la tarda la Biblioteca Central Xavier Amorós acollirà la presentació del llibre «Boulder», amb l’escriptora Eva Baltasar. «Boulder» és el darrer llibre de l’autora i va guanyar el premi Òmnium a la millor novel·la de l’any 2020. Va ser publicada per Club Editor.

«La protagonista de Boulder és una dona atreta per la solitud com per un imant. Es guanya la vida fent de cuinera en un buc —la situació perfecta: una cabina, l’oceà, moltes hores per encarar el buit i algun port on conèixer dones. Fins que una la reté, se l’emporta entre les quatre parets d’una casa i l’embarca en la gestació assistida d’una criatura. ¿Què en farà, la maternitat, de l’amant coneguda en un bar? ¿I què farà ella a la gàbia?»

Aquesta és la segona novel·la d’Eva Baltasar, la primera, també dins de Club Editor, va guanyar el Premi Llibreter 2018, i comparteixen altres característiques a més de l’editorial. Són novel·les breus, i intenses , carregades d’imatges atrevides, sensorials i vigoroses, sense tòpics i amb títols de l’àmbit de la geologia, amb tot el que aquest camp semàntic evoca. No es pot amagar que l’autora es va estrenar en l’àmbit de la poesia. Eva Baltasar és una gran poeta, tal com ho testimonia una carrera ben consolidada de publicacions i premis, entre els quals  el Premi de Poesia Gabriel Ferrater de Sant Cugat.

L’acte serà als jardins de la Biblioteca Central Xavier Amorós i comptarà amb la intervenció del regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, i Agnès Toda, ja que aquesta activitat es realitza amb la col·laboració d’Òmnium Cultural Baix Camp.

Redacció