.

El film ha estat rodat amb actors no professionals, que segueix un equip de tres lampistes durant una setmana. Foto: REC

Cada cop queda menys. El Festival REC 2021 ja ho té tot a punt per engegar motors i enguany encetarà la programació amb una projecció inaugural que fa una reflexió sobre el món laboral i la multiplicitat de mirades que teixeixen aquest àmbit de la nostra vida.

El Festival REC d’enguany ha organitzat un acte inaugural que inclourà la projecció de la pel·lícula ‘Sis dies corrents’ de la cineasta Neus Ballús, un film que ja ha fet la seva premiere mundial al Festival de Locarno, i acaba d’aconseguir l’Espiga de Plata i el Premi del Públic a la SEMINCI de Valladolid.

A Tarragona, es podrà veure el pròxim dimecres, 1 de desembre, en un passi que marcarà l’inici del festival d’enguany i que suposarà, alhora, la seva preestrena comercial a nivell de tot Catalunya, ja que la seva arribada a les sales de cinema catalanes de ‘Sis dies corrents’ no està prevista fins el 3 de desembre.

El film es projectarà al Teatre Tarragona, a partir de les 20 hores, en un acte en el qual la mateixa directora de la pel·lícula, Neus Ballús, hi serà en directe per a presentar el film i respondre a les preguntes i els cometaris dels assistents.

L’acte marcarà l’inici efectiu del Festival REC 2021, que s’allargarà fins el 8 de desembre i que preveu una programació intensa, protagonitzada per les Òperes Primes a concurs que cada any centren els premis del festival i per les projeccions especials de films que, enguany i sota el lema de F*K* Reality, reflexionen sobre la realitat que ha generat la post-pandèmia. D’aquesta manera, aquest passi de ‘Sis dies corrents’ marcarà l’inici d’una intensa setmana de projeccions en diferents espais de la ciutat.

Sis dies corrents’; un film sobre les arestes de la quotidianitat

‘Sis dies corrents’ relata una setmana a la vida de Valero, Moha i Pep, tres personatges reals treballadors d’una petita empresa de fontaneria i electricitat dels afores de Barcelona. Moha, el més jove, haurà de demostrar que està preparat per substituir Pep, que es jubila. Però Valero considera que Moha “no dona el perfil”.

Formada per sis capítols que narren les situacions que sorgeixen quan els protagonistes s’enfronten a una reparació. Cada capítol correspon a un dia de la setmana laboral i es construeix al voltant de la relació que s’estableix entre els protagonistes i els clients que han sol·licitat els seus serveis.

El nostre dia a dia és molt més interessant del que ens pensem”, explica la directora del film, Neus Ballús, al mateix temps que convida a veure un film que “a través del món dels lampistes, mostrem molts moments que posen a prova les relacions humanes i que, en definitiva, la vida de tots també és singular”.

Aquesta és una bona ocasió per a gaudir, un cop més, d’una pel·lícula que posa de relleu els objectius del Festival REC de mostrar la realitat del món que ens envolta a través de mirades que neixen de la proximitat i que tenen, al mateix temps, un esperit universal.

Neus Ballús: una trajectòria ascendent entre el documental i la ficció

Neus Ballús. Foto: Renaud Monfourny

La projecció de ‘Sis dies corrents’ -un film rodat amb actors no professionals, que segueix un equip de tres lampistes durant una setmana- confirma la trajectòria ascendent de Ballús.

Amb aquest darrer treball, la cineasta de Mollet del Vallès confirma una trajectòria professional que l’ubica en un camí híbrid entre el documental i la ficció, comentat amb pel·lícules com ‘Staff Only (El viatge de la Marta)’ (2018), rodada en sis setmanes a Senegal, que aprofundeix en les relacions socials, un film que va veure reconegut el treball de tot l’equip amb els premis del Festival de Málaga: Secció oficial (2019) i quatre nominacions als Premis Gaudí de 2019: Millor Pel·lícula, Direcció i Actor (Sergi López).

La trajectòria de Ballús és indissociable d’un altre títol, la pel·lícula ‘La plaga’ (2013), un llargmetratge que parla dels efectes de la crisi a través de cinc històries personals ubicades a l’extraradi de Barcelona. El llargmetratge va aconseguir el Premi María a la millor pel·lícula en el Festival de Cinema de Cali (Colòmbia) el 2013, el Premi Òpera Prima del Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya el 2014 i quatre premis Gaudí (2014); Millor Pel·lícula, Direcció, Guió i Muntatge.

Redacció