TARRAGONA 21

Imatge d’una tòfona. Foto: Cedida

El proper dissabte 29 de juny a Prades tindran lloc les segones Jornades de la Tòfona i el Gos. Les jornades pretenen donar a conèixer el cultiu de la tòfona a la zona i crear un pol d’atracció turístic i gastronòmic del sector i de públic en general cap a aquesta localitat durant tot l’any, ja que a l’estiu es recol·lecta la tòfona d’estiu i a l’hivern la tòfona negra.

A dos quarts de deu del matí començaran les inscripcions al concurs de gossos tofonaires i a la desfilada canina multi races. A les deu s’iniciarà el segon Concurs de Gossos Tofonaires amb tòfona d’estiu al costat del Camp de Futbol de Prades. A dos quarts de dotze, els amants dels gossos podran gaudir d’una exhibició canina multi races amb premis a la Plaça Major. A dos quarts d’una es realitzarà l’entrega de premis i un showcooking

“Com cuinar la tòfona d’estiu” de la mà del xef Rafel Muria del restaurant Quatre Molins de Cornudella del Montsant.
Durant tot el matí els visitants podran degustar productes de Prades i de la zona alguns d’ells elaborats amb tòfona als estands multisectorials a la Plaça Major. Els diferents restaurants de la vila també oferiran dinar trufat.

A les de sis de la tarda es farà la ponència tècnica “La gestió del conreu de la tòfona negra.” a càrrec de Daniel Oliach, tècnic del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya al centre cívic. Tot seguit, per tancar les jornades, es podrà realitzar visita a una explotació tofonera.
Els interessats es podran inscriure al Concurs de gossos tofonaires i a la visita a l’explotació tofonera al correu tofonadelaconca.info@gmail.com. Les inscripcions a la desfilada canina estan obertes a tot el públic el mateix dia de l’esdeveniment.

Les jornades organitzades per l’Ajuntament de Prades i Tòfona de la Conca compten de nou amb la col·laboració de l’Associació de Productors de Tòfona de Catalunya, Truffant Muntanyes de Prades, Club Caní Can Laura i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya.