TOTS 21

Imatges de la concentració, amb el parlament dut a terme per l’lcaldessa, Lídia Bargas. Fotos: Cedides

La reacció immediata de l’ajuntament de Prades condemnant el brot homofòbic viscut a la localitat s’ha traduit en un comunicat contundent i en la convocatoria d’una concentració de suport al veí amenaçat, de rebuig a qualsevol actitud discriminatòria o d’odi envers el col·lectiu LGTBI i a favor de la lliure manifestació de la identitat sexual i expressió de gènere. Desenes de persones han respost a la crida aquesta tarda a la plaça Major de Prades i als carrers adjacents. Alguns manifestants han exhibit la bandera de l’arc de Sant Martí i altres duien pancartes individuals amb lemes com ara ‘Combatem el feixisme’ o ‘Estimem la diversitat’. Durant l’acte, l’alcaldessa, Lídia Bargas, ha llegit un manifest i l’afectat ha agraït el suport rebut.

Imatge de l’alcaldessa reunida amb Isaac, la persona que ha patit els anonims amenaçadors. Foto: Facebook Lídia Bargas

Alhora, Bargas ha publicat una entrada al seu facebook amb la fotografia de la reunió que va mantenir ahir a l’ajuntament amb l’Isaac, la persona drag queen objecte dels anònims, Reproduïm tot seguit l’entrada:

«Avui (per ahir dimecres) com a alcaldessa, he rebut a l’Ajuntament a la Gala Rouge, o a l’Isaac, tan s’hi val, i m’ha explicat el que molts ja sabeu, que ha rebut 2 escrits molt desagradables un després de carnaval, l’altre al juny però que ahir va rebre l’escrit que us poso a la foto amb amenaces incloses.

No entenc com algú gosa a anomenar-se veí de Prades i pot escriure un text així, a aquest grup de veïns els hi demano que si son tan valents per amenaçar que ho siguin per donar la cara i que m’expliquin quin mal fa l’Isaac. Us ha insultat? S’ha posat amb vosaltres? Us ha fet quedar malament? Us ha agredit? Ha malmès mobiliari urbà? ……

Conec a l’Isaac des de ben petit i amb molt d’orgull puc dir que he estat mestra seva, he compartit amb ell moltes hores, i moltes coses, molts records que a tot el professorat de la SES Montsant ens va calar dins al cor, perquè era molt especial per a tots i això no ho esborra ningú, les postals que ens feia per Nadal …. a tots i totes , les petites coses que l’han fet gran. I si el que us molesta fins i tot quan l’Isaac perquè es pinta els cabells de colors, us he de dir que teniu una alcaldessa que també se’ls ha pintat alguna vegada, liles, o del color que em venia de gust, i si el que us molesta es que es vesteixi de Gala, doncs el dia de carnaval no sortiu de casa perquè haureu d’escriure molts anònims.

Bé i així podria continuar i continuar. La llibertat es un dret de tothom, i us demano que la respecteu i deixeu d’escriure anònims, no creieu que aquesta família ja ha patit prou amb la pèrdua de la seva filla ……per acabar només reiterar tot el meu suport a l’Isaac i a la Gala».

Redacció