.

.

TOTS 21

El servei comença aquest dilluns. Foto: Cedida

El servei comença aquest dilluns. Foto: Cedida

 Secomsa (Servei Comarcals Mediambientals SA) del Consell Comarcal del Baix Camp, conjuntament amb els Ajuntaments de Prades, la Febró i Capafonts, implementen a partir d’aquest dilluns 6 de març, el servei de recollida selectiva “Porta a Porta” (PaP). 

El funcionament del servei requereix la participació dels habitants que han de dipositar els residus correctament separats a la porta de casa el dia que toqui la fracció corresponent (orgànica, paper i cartó, envasos, resta, tèxtil sanitari) segons el calendari establert, mentre que el vidre es continuarà tirant als contenidors iglús del carrer. 

Des de Secomsa s’han proporcionat el material necessari a cada habitatge i establiment, cubells multi producte i bosses compostables, i, a més, també s’està instal·lant un sistema de ganxos amb sensor a les façanes que serviran per a poder identificar cada padró de brossa. 

Durant les dues primeres setmanes de funcionament, conviuran el nou sistema de recollida amb els contenidors habituals, tot i que més endavant es trauran. En dates assenyalades o en casos especials, cada nucli tindrà una bateria de contenidors d’emergència on es podran portar els residus. 

Evolució del PAP
Actualment el PAP arriba a un total de 18 poblacions del Baix Camp (l’Aleixar, l’Albiol, l’Argentera, Almoster, Botarell, Castellvell del Camp, Colldejou, Duesaigües, l’Hospitalet de l’Infant i Vandellòs, Maspujols, Pratdip, Riudecanyes, Riudecols, Vilanova d’Escornalbou, Vinyols i els Arcs, Prades, Capafonts i la Febró) amb la previsió d’ampliar el servei més poblacions de la comarca. 

El principal objectiu d’aquesta iniciativa és passar del 43% actual al 60% de recollida selectiva el 2030 a la comarca.