.

El complex retirarà 1kg de plàstic de les costa mediterrània per cada visitant que va rebre el passat 11 de juny. Foto: Cedida

El complex turístic PortAventura World s’ha unit a Gravity Wave, empresa d’impacte social, economia circular i conscienciació mediambiental, amb l’objectiu de col·laborar en la neteja de plàstic a les costes de Catalunya i la Comunitat Valenciana i el fons del mar Mediterrani.

El nombre de quilos de residus plàstics que es recolliran en les pròximes setmanes és l’equivalent al nombre de visitants que va rebre el resort el passat 11 de juny. Cada persona que va acudir a PortAventura World aquell dia ha contribuït a reduir en 1 kg la quantitat de plàstic de les costes més pròximes al resort. Aquesta recol·lecció de plàstic i xarxes es durà a terme juntament amb les confraries i la comunitat de pescadors tradicionals amb la que col·labora Gravity Wave, amb la missió d’aconseguir uns mars lliures de plàstic.

PortAventura World es converteix així en la primera empresa del seu sector a unir-se al Compromís Plastic Free Oceans, demostrant el seu ferm compromís amb la cura del medi ambient i la promoció de pràctiques sostenibles.


Altres notícies:


Choni Fernandez, directora de sostenibilitat, comunicació i client de PortAventura World, ha apuntat que “aquesta aliança és un exemple més de com a PortAventura World estem tractant de contribuir activament en la cura del nostre entorn i la nostra societat, conscients del paper fonamental que les empreses tenim per complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats a l’Agenda 2030 de Nacions Unides”.

Per la seva banda, Alvaro G. Artiñano, responsable d’aliances a Gravity Wave ha afegit que “aquest projecte és molt especial per a nosaltres i estem molt feliços que PortAventura World s’uneixi al moviment #plasticfreeoceans. Són iniciatives pioneres com aquesta les que creen precedents i obren nous camins. Una aliança amb la qual esperem generar un gran impacte positiu en el nostre Mediterrani, arribar amb el missatge a milers de persones i que confiem també serveixi d’inspiració per a altres companyies, tant en el mateix sector com en altres”.

Amb aquesta iniciativa, PortAventura World, com a referent en matèria de sostenibilitat en la seva indústria, busca també conscienciar sobre la problemàtica de la contaminació per plàstic als mars i oceans, convidant la resta del teixit empresarial a ser part activa de la solució a través del moviment #plasticfreeoceans.

Aquesta acció s’emmarca en els compromisos de PortAventura World amb el medi ambient, que porta impulsant des de fa anys, amb l’objectiu d’implementar bones pràctiques, el consum responsable i la millora contínua del resort. Una de les seves accions més destacades en aquest àmbit és el projecte PortAventura Solar, la major planta fotovoltaica en un resort vacacional a Espanya, formada per més d’11.000 panells solars que proveeixen un terç de l’energia que necessita el resort per operar. A més, PortAventura World impulsa mesures relacionades amb el reciclatge, l’estalvi energètic, l’ús responsable de l’aigua i la mobilitat sostenible. El resort ha eliminat el plàstic d’un sol ús i ha instal·lat un dels hubs de recàrrega per a vehicles elèctrics més grans en un resort d’Europa. Així mateix, és operativament neutre en emissions de CO2.