.

.

TOTS 21

El Ral·li RACC Catalunya-Costa Daurada celebra la seva 56a edició del 14 al 17 d’octubre.

PortAventura Convention Centre ha estat triat per setzè any consecutiu com el centre d’operacions del Ral·li RACC Catalunya-Costa Daurada, que celebra la seva 56a edició del 14 al 17 d’octubre. La divisió d’esdeveniments de PortAventura World cedirà per al desenvolupament de la cita esportiva part del seu centre de convencions, que acollirà la sala de premsa, les oficines de la direcció de la carrera, les sales d’edició i muntatge dels materials audiovisuals de la prova o les àrees de restauració del personal de suport a l’esdeveniment.

Així mateix, part de l’aparcament de PortAventura World s’habilitarà com a mitjana zone per als periodistes que cobreixin la carrera i acollirà el Service Park en el qual es reuniran tots els equips participants. Finalment, l’Hotel Carib, a escassos minuts a peu del Convention Centri, allotjarà en les seves instal·lacions a part de l’equip de l’organització del Ral·li i a alguns pilots i integrants de l’equip del mundial.

En el context de la pandèmia, la seguretat enfront de la COVID-19 és una prioritat clara en la cita esportiva. Així, només s’acreditaran a l’esdeveniment les persones que hagin mostrat prova de vacunació, prova de recuperació o certificat de PCR amb resultat negatiu enfront del virus en les 96 hores prèvies al primer accés a les instal·lacions de la competició.

La directora de PortAventura Business & Events, Laura Valdeolivas, ha assegurat que «per a nosaltres, és un autèntic plaer tornar a acollir un esdeveniment amb una organització tan complexa, de gran impacte mediàtic i amb tantíssims seguidors a tot el món com ho és el 56è Ral·li RACC Catalunya-Costa Daurada. M’agradaria agrair a la seva organització, de nou, la confiança dipositada en l’equip de Business & Events».

El 56è Ral·li RACC Catalunya-Costa Daurada 2021, penúltima prova del Campionat Mundial de la FIA (Federació Internacional de l’Automòbil) de Ral·lis de 2021, complirà en aquesta edició 30 anys com a prova puntuable per a aquesta carrera, tota una fita. En total, ha aconseguit reunir 73 equips per als quals competeixen alguns dels millors pilots i copilots del moment, que representen a més de 20 països. A més, per primera vegada en la seva història, es desenvoluparà íntegrament sobre l’asfalt, amb un recorregut total de 1.410,29 quilòmetres.

Un desplegament d’espais diàfans i interconnectats

S’habilitaran diverses sales del centre de convencions de PortAventura Business & Events per a fer possible el desenvolupament del Ral·li. En concret, es posarà a la disposició d’aquest gran esdeveniment esportiu la Sala Cártago i la Sala Harvard, que acolliran a més de 280 periodistes i professionals de la informació que comunicaran totes les novetats de l’esdeveniment; la Sala Damascus, en la qual se situaran les oficines centrals de la direcció de la carrera; la Sala Barcino, que ocuparà la World Ral·li Championship per al muntatge i l’edició del material audiovisual de la prova, i la Sala Tarraco, exclusiva per a personal de la FIA. A més, Business & Events desplegarà un operatiu de Food & Beverage que oferirà restauració a més de 700 persones durant tota la setmana.

Quant a les zones exteriors, un dels pàrquings del resort comptarà amb una carpa establerta com a mitjana zone per a la realització de rodes de premsa i entrevistes i desplegarà una àrea al costat de Ferrari Land a manera de Service Park que albergarà a totes les escuderies del campionat en més de 55.000m2. Així mateix, un altre dels pàrquings s’habilitarà com a heliport per a la gestió dels helicòpters que realitzin el seguiment de les imatges de la carrera.

Amb la mirada posada en la sostenibilitat

D’acord amb l’estratègia pionera en sostenibilitat desenvolupada de manera global per part de PortAventura World i, en concret, en la seva divisió d’esdeveniments, l’organització del Ral·li RACC Catalunya- Costa Daurada ha declarat el seu compromís amb la sostenibilitat per a tractar de reduir l’impacte ambiental de la carrera. Tot això, en el marc de la FIA Sustainability Programme Accreditation. En aquest sentit, la prova implementa mesures concretes per a calcular i compensar les emissions de diòxid de carboni que genera i col·labora amb els agents ambientals de la zona per a sensibilitzar tant als participants com al públic.

Més informació sobre la 56a edició del Ral·li RACC Catalunya-Costa Daurada:  https://www.rallyracc.com/2021/es/

Redacció