.

.

TOTS 21

Poblet, amb l’alcalde i regidors, visitant el municipi

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha estat aquest dijous a la tarda de visita a Creixell, on ha visitat diferents punts d’interès, dins la ruta de visites a municipis que du a terme en aquest mandat, i ha signat un conveni de renovació d’enllumenat públic.

A la seva arribada ha estat rebut per l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, la 1ª tinent d’alcalde, Pilar Romero, i diferents regidores i regidors de la Corporació Municipal.

També ha participat a la visita la diputada provincial i alcaldessa del Montmell, Imma Costa. La comitiva d’autoritats han fet una visita a peu pel nucli històric de la vila. El president Poblet ha rebut in situ les explicacions de l’alcalde Llopart i del regidor de cultura Francesc Sentís, sobre el Castell, les torres medievals i el coronament de la cúpula del campanar de Jujol. Les autoritats han contemplat des de la plaça del Mirador tota la majestuositat del coronament del campanar i també tota la vista panoràmica del propi Mirador.

El recorregut pel nucli històric de la vila ha inclòs també la visita que les autoritats han fet a la Casa de Cultura I Centre d’Interpretació Cal Cabaler de Creixell. Aquí han pogut veure l’exposició permanent d’eines de boters dels germans Romero.

Posteriorment la comitiva ha anat fins a la Casa de la Vila, on el president Poblet ha signat en el Llibre d’Honor de Creixell.

També durant la visita s’ha signat el conveni entre la diputació de Tarragona i l’ajuntament de Creixell per regular una subvenció per les actuacions de millora per a l’estalvi i eficiència energètica en la gestió de l’enllumenat exterior del municipi de Creixell. L’import total de la subvenció que aporta la Diputació per a les actuacions d’aquest projecte és de 50.000€.

Llopart ha explicat a Taragona21 que es tracta d’actuacions ja fetes. «És una subvenció que ha arribat per renovar l’enllumenat d’una part de l’avinguda Catalunya i el Racó del Cèsar», una obra «que ja està pagada». Es tracta d’una subvenció «per a l’eficiència energètica, que complementa la primera fase i ara, en funció de noves subvencions que puguin sortir, intentarem entrar-hi per completar el canvi d’enllumenat públic».

L’any passat, l’Ajuntament es va estalviar 20.000 euros en llum amb els canvis i millores en eficiència.