.

Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona

Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona

El president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, s’ha mostrat ferm i decidit perquè se celebri la consulta del 9N. Pocs minuts després de conèixer la consulta alternativa proposada pel president Artur Mas, Poblet ha defensat els passos que ha seguit el govern: “Aquí es tracta no només de fer-ho sinó de fer-ho bé; i jo sóc de l’opinió rotunda, clara i inequívocament a favor de fer-ho bé”. Poblet també ha parlat de les traves que ha posat per arribar fins al 9N i ha refermat el compromís del món local amb la consulta.

Poblet ha justificat el seu posicionament en relació a ERC, que d’entrada s’ha desmarcat del gir en el guió proposat per Mas i que volia celebrar una consulta tant sí com no, malgrat que s’incomplís la legalitat espanyola. Pel president de la Diputació, “en massa ocasions en la història hem intentat fer-ho i no ha anat bé” i per això ha subratllat el seu compromís “amb el que defensa el govern i la majoria de la societat catalana”.

Moment històric

L’alcalde de Vila-seca ha valorat el moment polític actual: “No havíem arribat mai tan lluny com ara en les aspiracions de Catalunya”. Unes aspiracions que segons ha ratificat Poblet “venen avalades per la societat d’una manera àmplia, pels seus representants polítics, per uns acords parlamentaris amb caràcter legislatiu i per una voluntat de govern. Això és un dels elements fonamentals”.

Per Poblet, el suport dels Ajuntaments no està en dubte: “Ja coneixem el compromís del 96% dels ajuntaments de Catalunya, on els alcaldes van portar els acords plenaris de suport a la consulta del 9 de novembre (…). Amb la diversitat d’ajuntaments, ideologies, pactes de govern, forces polítiques, de petits ajuntaments i de grans, de l’interior, de la costa, del nord i del sud, 920 vam estar d’acord amb una mateixa voluntat. Això indica que la voluntat del país és molt nítida i identificable”.

Sobre la posició enrocada de l’Estat, Poblet ha lamentat que el final al qual s’ha arribat era previsible: “Quan avances en una direcció i et van tancant totes les portes al final trobaràs un mur infranquejable; ho lamentem però davant de la dificultat som imaginatius per poder expressar el més bé que sabem la nostra opinió”.